Biler

Unng? gr?fta og br?ytekanten: Hakkapeliitta med vinterkj?reskole

Unng? gr?fta og br?ytekanten: Hakkapeliitta med vinterkj?reskole
07-11-2012 23:36 CET Nokian Tyres Kom vinteren overraskende p? deg likevel? Var du en av dem som skrenset rundt p? sommerdekk da den f?rste glatta kom? Heldigvis beh?ver ikke vinterkj?ring bety sladd i noen retninger, selv om mange bilister har veldig sviktende kunnskaper om hva bilkj?ring om vinteren inneb?rer.

Kom vinteren overraskende p? deg likevel? Var du en av dem som skrenset rundt p? sommerdekk da den f?rste glatta kom? Heldigvis beh?ver ikke vinterkj?ring bety sladd i noen retninger, selv om mange bilister har veldig sviktende kunnskaper om hva bilkj?ring om vinteren inneb?rer.

N? kan du teste og forbedre dine kunnskaper om vinterkj?ring p? Hakkapeliitta vinterkj?reskole som Nokian Tyres har lansert. Gode tips om vinterkj?ring finnes ogs? p? blogger som Nokian Tyres profesjonelle testkj?rere og Hakkepeliitta testf?rere fra daglig trafikk skriver.

To grunnleggende forutsetninger for sikker vinterkj?ring er gode vinterdekk for nordiske forhold og en rolig og forutseende kj?restil. I vintertrafikk ser man ofte bilister som overvurderer grepet vinterdekkene gir. Farten senkes generelt ikke selv om det er vinter, og mange kj?rer alt for fort inn i svinger. N?r bilen begynner ? skrense, aner man ikke hva man skal gj?re. Dessuten er det mange uerfarne bilf?rere i trafikken, og de kjenner seg ekstra usikre p? glatte veier.

Nokian Tyres gjennomf?rer tusentalls dekktester i forbindelse med utviklingen av nye vinterdekk. Under disse testene kommer det frem mye nyttig informasjon om vinterkj?ring, og om hvordan bilen oppf?rer seg i ulike situasjoner p? vinterf?re. For ? ?ke b?de sikkerhet og komfort under vinterkj?ring har Nokian Tyres lansert sin Hakkapeliitta vinterkj?reskole som er ? finne p? Nokian Tyres hjemmeside. Der finnes ogs? mye mer nyttig informasjon om vinterkj?ring.

– P? vinterkj?reskolen finnes blant annet informasjon om hvordan bilen skal forberedes p? vinteren, og hvordan man kan kj?re sikkert p? glatte veier. Farten har for eksempel stor betydning. N?r det er glatt er det viktig ? huske p? at bremsestrekningen firedobles n?r hastigheten ?ker til det dobbelte, sier produktsjef Fredrik Hauge i Nokian Dekk.

A to już wiesz?  Ford Edge Concept viser ny stor SUV for Europa

Hakkapeliitta vinterkj?reskole omfatter b?de videoer og tekster om sikker vinterkj?ring. Selv mer erfarne vinterbilister kan finne nyttig informasjon p? nettstedet. Som avslutning kan den enkelte teste sine egne kunnskaper om vinterkj?ring.

Oppdatert informasjon p? bloggen
Nokian Tyres har ogs? i vinter titalls Hakkapeliitta testf?rere rundt om i landet som skriver om sine observasjoner i vintertrafikken. Dessuten har Nokian Tyres egne profesjonelle testf?rere sine blogger der man kan finne mye verdifull informasjon om dekk.

Dette skriver for eksempel en Hakkapeliitta testf?rer i Tr?ndelag:
?Jeg fikk p? de nye dekkene og kj?rte en liten tur for ? pr?ve disse. Det f?rste jeg la merke til var at de var st?ysvakere enn de gamle piggfrie! Da jeg senere p? ettermiddagen kj?rte hjem en arbeidskollega, m?tte jeg stoppe for ? vise ham at det virkelig sto p? piggdekk.
Bilen jeg kj?rer er en Audi A3 quattro 2.0 TDi. Mange mener det er tull med piggdekk p? denne, men jeg ser det som en st?rre sikkerhet ? kunne styre og stoppe ogs? under ekstreme forhold. Om vinteren blir det en del kj?ring rundt p? forskjellige alpinanlegg og noen turer p? hytta som ligger ute ved kysten. Under disse turene kan forholdene variere mye, og ut fra egen erfaring ble det valgt piggdekk,? skriver Erik Fische.

P? www.hakkapedia.no kan du lese alle blogginnleggene fra Hakkapeliitta testf?rere i Norge.

Mer informasjon:
Produktsjef Fredrik Hauge, Nokian Dekk AS, tlf. 64847700 ? [email protected]

www.nokiantyres.no
www.hakkapedia.no

Nokian Tyres er eneste dekkprodusent i verden som konsentrerer seg om produkter og tjenester for sikker bilkj?ring under nordiske forhold. Innovative dekk for person- og lastebiler, samt traktorer og tunge arbeidsmaskiner markedsf?res hovedsakelig i omr?der med sn? og skoger, og med krevende kj?reforhold p? grunn av ulike ?rstider. Nokian Tyres utvikler produkter der m?let er holdbar sikkerhet gjennom hele dekkets levetid. Nokian Tyres eier dekkjeden Vianor, som omfatter over 770 avdelinger i 20 land. Nokian Tyres omsetning i 2010 ble 1.058 millioner euro, og antall ansatte er ca. 3.500.
Vedlagte filer
PDF-dokument Word-dokument

A to już wiesz?  Fords nye d?rkantbeskytter hindrer bulker og skraper p? trange parkeringsplasser

Artykuly o tym samym temacie, podobne tematy