Biler

Resultatene er her: Goodyears nordiske vinterdekk f?rer sikkerhet p? is og sn? opp p? nye niv?er

Oslo, 30/10-2012 ? Goodyears nye piggdekk, UltraGrip Ice Arctic, er utnevnt som testvinner i flere av denne vinterens vinterdekktester. Det nye dekket er p? f?rsteplass i respekterte magasiner som Tekniikan Maailma (Finland), Motor (Norge), Tehnikamaailm (Estland) og Aftonbladet (Sverige). Videre ble dekket som har vunnet tester tidligere i dekketester for nordiske piggfrie vinterdekk Goodyear UltraGrip Ice+ utnevnt til beste nordiske vinterdekk i svenske Aftonbladet Bil (7/2012). Med disse gode resultatene kan Goodyear uten tvil hevde at de har lyktes fantastisk godt med sine nordiske piggdekk og piggfrie vinterdekk denne vinteren.
“? utvikle et piggdekk for de t?ffeste nordiske vinterforholdene er alltid en stor utfordring”, sier Fabien Desarcon, Goodyears markedsf?ringssjef i EMEA. “Vi er veldig stolte av at UltraGrip Arctics beviselig har overlegne egenskaper p? alle typer vinterdekk sammenlignet med hovedkonkurrentene. Vi utviklet dekket med tanke p? ? lage et overlegent vinterprodukt for noen av de vanskeligste f?reforholdene p? kloden, og disse resultatene bekrefter at vi har klart ? n? dette m?let”, fortsetter Fabien.
Goodyear vinner flere deltester denne vinteren. F?lgende sitat kommer fra Aftonbladet Bil Nr 7/2012, et vedlegg til Sveriges st?rste dagsavis, hvor Goodyear vant flere deltester, “Goodyear Ultra Grip Ice Arctic piggdekk gir god sikkerhet p? is og sn?, og spesielt bremsing og akselerasjon imponerer.” I det finske magasinet TekniikanMaailma 17/2012, hvor Goodyear UltraGrip Ice Arctic piggdekk ogs? tok f?rsteplassen, skrev de: “Dekket er enkelt ? h?ndtere og gir god og presis styrerespons i ekstreme situasjoner”, og det er bare for ? nevne én av mange positive anmeldelser fra nordiske magasiner som har testet Goodyear-dekk i ?r.
Etter sterke resultater og plass p? pallen i flere magasiner, for eksempel Tuulilasi (Finland) og Teknikens Värld (Sverige), ble det nordiske piggfrie dekket Goodyear UltraGrip Ice+ testvinner i Aftonbladet Bils test i nr. 7/2012 i sin kategori: “Goodyear har ?rets beste piggfrie dekk, og den viktigste ?rsaken til det er at det ikke har noen reelle svakheter.” F?rsteplassen er basert p? de stabile egenskapene til UltraGrip Ice+, med utmerket grep p? sn? og is og utmerket h?ndtering p? b?de v?tt og t?rt underlag.
De sterke resultatene fra vinterens tester forsterker inntrykket av at Goodyears nyskapende produktutvikling har gitt resultater. UltraGrip Ice Arctic kompletterer n? Goodyears premiumserie med vinterdekk, med og uten pigger, et sett med dekk som oppfyller de ofte varierende behovene om vinteren, fra dekk som er optimert for ? dekke behovet over hele Norden.
UltraGrip Ice Arctic ? testvinner med fornyelse som kjerne
Goodyear?s UltraGrip Ice Arctic har Multicontrol Ice-teknologi, med nyskapende, retningsinnrettede pigger som gir bedre kontroll p? is. Den nye piggteknologi med sin avanserte piggform og en sammenl?sende geometri sikrer at piggen beholder retningen og effektiviteten p? isf?re. For bedre trekkraft har piggen en skarp kant foran som griper ned i isen ved akselerasjon. Skarpe sidekanter gir b?de sidegrep og svinggrep p? is, og en bredere kant bak gir mer effektiv bremsing. Optimal, effektiv piggfordeling er utviklet for lavere samlet st?yniv?.
Goodyear?s UltraGrip Ice Arctics konstruksjon og slitem?nster er ogs? utviklet for ? gj?re reisen tryggere ogs? p? sn?f?re. Det har rette, V-formede lameller langs kantene p? m?nsterblokkene slik at blokkene fungerer som en dynamisk, fiskebensm?nstret flate i kontakt med sn?en for bedre grep. Dette er kombinert med hakk i sporene som fanger opp sn?en lokalt for bedre friksjonsenergi.
Den nordiske, piggfrie mesteren
Det piggfrie Goodyear UltraGrip Ice + er spesielt utviklet for ? kunne h?ndtere nordiske vinterveier, og kan, blant andre teknologier, vise til den nyskapende ActiveGrip-teknologien som kombinerer dobbelt ytre slitebanemateriale med hybridlameller som optimerer veikontakten og kj?reegenskapene p? isete veier. Slitebanen p? UltraGrip Ice+ har to gummilag, og de to lagene har hvert sitt spesielle lamellm?nster. Disse hybridlamellene er spesielt utformet for ? gi stivhet i slitebanen i lengderetning gjennom hele slitebanens dybde, og dermed bidra til bedre grep p? b?de sn? og is gjennom hele dekkets levetid.

* Goodyear UltraGrip Ice Arctic er en av tre testvinnere i Tekniikan Maailma 17/2012, Tehnikamaailm, 10/2012, Motor 7/2012 og én av to i Aftonbladet Bil 7/2012. 205/55R16 94T, 12 piggdekk i testen.
** Goodyear UltraGrip Ice+ testvinner i Aftonbladet Bil #7/2012. 205/55R16 94T. 9 nordiske piggfrie dekk i testen.
Goodyear Dunlop Nordic er en forretningsenhet som representerer ?tte land i Norden og Baltikum, med hovedkontor i Stockholm. Goodyear Dunlop Nordic best?r av omtrent 140 ansatte, og en del av produkttestingen finner sted i de nordlige delene av Finland og Sverige. Goodyear- er én av verdens ledende dekkprodusenter. Goodyear har omtrent 70,000 ansatte og produserer sine produkter p? mer enn 60 anlegg i 25 land over hele verden. Dunlop- er en av verdens ledende produsenter av h?ykvalitets- og ultrah?ykvalitetsdekk med en imponerende suksesshistorie innen motorsport. Dunlops omfattende motorsportserfaring har f?rt til nyskapende teknologier for dekk som produseres for hverdagskj?ring. Og Fulda, Sava, Kelly och Debica.

Hvis du vil ha mer informasjon om Goodyear kan du g? til www.goodyear.com. Hvis du vil ha mer informasjon om Dunlop kan du g? til www.dunlop-tires.no eller www.dunlopmotorcycle.eu.
Vedlagte filer
Word-dokument

Artykuly o tym samym temacie, podobne tematy