Biler

Norske bilister vil ha godt isgrep

Norske bilister vil ha godt isgrep
03-10-2012 12:58 Nokian Tyres N?r nye vinterdekk skal kj?pes, er kardinalsp?rsm?let om man skal velge piggdekk ? eller piggfrie dekk. En sp?rreunders?kelse Nokian Tyres har gjennomf?rt viser at norske bilister f?rst og fremst vil ha godt grep p? isete veier. Hele 48 prosent hadde godt isgrep som f?rste prioritet, mens 25 prosent prioriterte godt grep p? sn?. Fire prosent ville helst ha stilleg?ende dekk. *

N?r nye vinterdekk skal kj?pes, er kardinalsp?rsm?let om man skal velge piggdekk ? eller piggfrie dekk. En sp?rreunders?kelse Nokian Tyres har gjennomf?rt viser at norske bilister f?rst og fremst vil ha godt grep p? isete veier. Hele 48 prosent hadde godt isgrep som f?rste prioritet, mens 25 prosent prioriterte godt grep p? sn?. Fire prosent ville helst ha stilleg?ende dekk. *

Moderne piggfrie vinterdekk gir godt grep ogs? p? vanskelig f?re, mens piggdekk av h?y kvalitet fremdeles gir bedre grep p? isete veier. P? sn? gir piggfrie vinterdekk nesten like godt grep som piggdekk.

P? isete veier gir piggdekk kortest bremsestrekning og best kj?reegenskaper. Gode piggdekk gir tidlig beskjed dersom man er i ferd med ? miste sidegrepet. Det er ogs? lettere ? rette opp en skrens med en bil som har piggdekk.

– En erfaren sj?f?r som tilpasser kj?ringen etter underlaget kan velge enten piggdekk eller piggfrie vinterdekk. En bilist som f?ler seg utrygg p? vinterf?re b?r velge piggdekk. Skal man ofte av g?rde tidlig om morgenen, uavhengig av om det sn?r tett eller er glatt, er piggdekk det klokeste alternativet. Piggdekk jevner best ut forskjeller p? f?re og gir sikre kj?regenskaper, sier Allan Ostrovskis, teknisk sjef i Nokian Tyres.

Nordiske piggfrie vinterdekk et sikkert valg
Kortere dager og morgentemperaturer rundt null betyr at det er p? tide ? legge om til vinterdekk p? bilen. Piggfrie vinterdekk kan man montere i god tid f?r glatta kommer, slik at man ogs? slipper k?ene p? dekkverkstedene.

Mange venter med dekkomlegging til den f?rste sn?en kommer, og tror at det er best ikke ? kj?re med vinterdekk for tidlig.

A to już wiesz?  Testsuksesser for Nokian Tyres sommerdekkfamilie

– Mange er redde for at vinterdekkene skal slites ut fortere dersom man skifter for tidlig. Noen tror ogs? at grepet blir bedre jo senere man begynner ? kj?re med vinterdekk. Det er imidlertid ingen grunn til ? v?re redd for dekkslitasje. Faktisk er asfalten glattest om h?sten og da slites ogs? dekkene mindre. Verst er det p? grovere asfalt om v?ren, sier Allan Ostrovskis.

Dersom det er p? tide ? kj?pe nye vinterdekk og du velger piggfrie dekk, er det viktig ? passe p? at dekkene er utviklet for skiftende og krevende nordiske vinterforhold. P? markedet finnes ogs? sentraleuropeiske vinterdekk som er laget for t?rre eller v?te asfaltveier, og som derfor gir d?rligere vintergrep p? is og sn?.

EUs nye dekkmerking, som trer i kraft 1. november, vil ogs? p?virke valget av dekk. Dekkmerkingen gir forbrukerne sammenlignbar informasjon om dekkenes drivstoffeffektivitet, v?tgrep og ekstern dekklyd. Hensikten med dekkmerkingen er ? hjelpe forbrukerne til ? velge dekk med h?yere kvalitet ? og dermed ogs? sikrere dekk.

N?r det gjelder vinterdekk vil ikke dekkmerkingen gi fullstendig informasjon fordi den bare omfatter piggfrie vinterdekk og ikke piggdekk. Dekkmerkingen tar heller ikke hensyn til de vinterforholdene som er typiske for Norden. Under krevende og skiftende vinterforhold er is- og sn?grep den viktigste egenskapen. Dessuten informerer dekkmerkingen bare om tre egenskaper, mens eksempelvis uavhengige motortidsskrifter tester titalls egenskaper i sine dekktester. Nokian Tyres testprogram omfatter over 300 standardiserte dekktester. Ved kj?p av vinterdekk er det derfor en god idé ? innhente mer informasjon om dekk gjennom ? lese motorbladenes dekktester og sp?rre om r?d fra fagfolk i profesjonelle dekkverksteder.

A to już wiesz?  Forvarming av bilen ?ker b?de sikkerhet og komfort

Dekk med h?y kvalitet ?ker sikkerheten
Eksempel p? vinterdekk med h?y kvalitet er piggdekket Nokian Hakkapeliitta 7 og det piggfrie vinterdekket Nokian Hakkapeliitta R, som begge har vunnet flere dekktester. Nokian Hakkapeliitta 7 for nordiske forhold gir meget sikre kj?reegenskaper under varierende og krevende vinterforhold. Det piggfrie alternativet Nokian Hakkapeliitta R ruller lett, noe som gir lavt drivstofforbruk og mindre CO2-utslipp.

Nokian Hakkapeliitta 7 er dessuten dobbelt verdensmester i kj?ring p? is. Elbilen E-RA med Nokioan Hakkapeliitta 7 dekk oppn?dde i mars en hastighet p? 252,09 km/t p? en isbane utenfor Ule?borg. ?ret f?r kom en bensindrevet bil opp i hele 331,61 km/t p? isbanen. Dette er ogs? registrert som rekord i Guinness rekordbok.

Hakka-garanti gir trygghet
Alle Nokian Hakkapeliitta dekk selges med en unik Hakka-garanti. Dersom et dekk som er korrekt montert og normalt brukt ved et uhell blir skadet, f?r forbrukeren et nytt tilsvarende dekk uten kostnad i Norge, Sverige og Finland. Hakka-garantien gjelder til dekket har minst 4 millimeter igjen av m?nsterdybden og inntil et ?r fra kj?psdato.
I tillegg kan alle kunder som registrerer seg benytte Hakka veihjelp som tilbyr teknisk assistanse i Norge, Sverige og Finland. Det kan for eksempel handle om hjulskift eller tauing til n?rmeste dekkverksted som selger Nokian Tyres produkter.

* Unders?kelsen ble gjennomf?rt p? nettet i april/mai 2012 i YouGovs forbrukerpanel i Norge, Sverige og Finland. M?lgruppen var nordboere i alderen 18-74 ?r som enten kj?rer bil selv eller er med og bestemmer hvilken type dekk man kj?per til bilen. I Norge svarte 808 personer, i Sverige 770 og i Finland 762 personer. Respondentene motsvarer befolkningen i disse landene b?de med hensyn til alder, kj?nn og hjemsted.

A to już wiesz?  Milj?vennlig bil: Lettrullende vinterdekk sparer drivstoff

Nokian Tyres vinterdekkutvalg:

Personbildekk:
Nokian Hakkapeliitta 7
Nokian Hakkapeliitta 5
Nokian Hakkapeliitta R

SUV-dekk/4×4:
Nokian Hakkapeliitta 7 SUV
Nokian Hakkapeliitta 5 SUV
Nokian Hakkapeliitta R SUV
Nokian Hakkapeliitta LT2

Dekk til lette lastebiler:
Nokian Hakkapeliitta C Van
Nokian Hakkapeliitta C Cargo
Nokian Hakkapeliitta CR Van
Nokian Hakkapeliitta CR Cargo
Nokian Hakkapeliitta LT2

Bilder:

Testvinneren Nokian Hakkapeliitta 7
www.nokianrenkaat.fi/Hakkapeliitta7

Nokian Hakkapeliitta 7 SUV
www.nokianrenkaat.fi/Hakkapeliitta7SUV

Nokian Hakkapeliitta R
www.nokianrenkaat.fi/HakkapeliittaR

Vinterdekk, produktsortimentet:
Personbil: www.nokianrenkaat.fi/tuoteryhma?group=1.01
SUV/4×4: www.nokianrenkaat.fi/tuoteryhma?group=2.01
Dekk for lette lastebiler: www.nokianrenkaat.fi/tuoteryhma?group=3.01

Mer informasjon om vinterdekk:
www.nokianrenkaat.fi/nastatvaikitkat

EUs nye dekkmerking:
www.nokiantyres.no/eu-nye-dekkmerking

Hakka-garanti og Hakka veihjelp:
www.hakkaclub.no

Mer informasjon:

Teknisk sjef Allan Ostrovskis, 070-2448 820
[email protected]

Produktsjef Fredrik Hauge, Nokian Dekk AS, 6484 7700
[email protected]

www.nokiantyres.no

www.facebook.com/nokiantyressverige| www.youtube.com/NokianTyresCom

Nokian Tyres er eneste dekkprodusent i verden som konsentrerer seg om produkter og tjenester for sikker bilkj?ring under nordiske forhold. Innovative dekk for person- og lastebiler, samt traktorer og tunge arbeidsmaskiner markedsf?res hovedsakelig i omr?der med sn? og skoger, og med krevende kj?reforhold p? grunn av ulike ?rstider. Nokian Tyres utvikler produkter der m?let er holdbar sikkerhet gjennom hele dekkets levetid. Nokian Tyres eier dekkjeden Vianor, som omfatter over 770 avdelinger i 20 land. Nokian Tyres omsetning i 2010 ble 1.058 millioner euro, og antall ansatte er ca. 3.500.
Vedlagte filer
PDF-dokument Word-dokument

Artykuly o tym samym temacie, podobne tematy