Biler

Kvalitet l?nner seg: Billig i dag kan bli dyrt i morgen

31-05-2012 09:15 Nokian Tyres Det finnes ingen gratis lunsj, heller ikke n?r det gjelder bildekk. Det dekket som er billigst ? kj?pe i dag, kan lett bli det dyreste valget i det lange l?p. - En ekstra lav pris har som regel en ?rsak, fastsl?r Tron Gulbrandsen, salgsdirekt?r i Nokian Dekk.

Det finnes ingen gratis lunsj, heller ikke n?r det gjelder bildekk. Det dekket som er billigst ? kj?pe i dag, kan lett bli det dyreste valget i det lange l?p.
– En ekstra lav pris har som regel en ?rsak, fastsl?r Tron Gulbrandsen, salgsdirekt?r i Nokian Dekk.

Et stort og uoversiktlig dekkmarked flommer over av ?gode? tilbud mer og mindre ?ret rundt, og for en vanlig forbruker kan det v?re mer enn vanskelig ? orientere seg i denne jungelen. Alle er ?best?, og noen er det til priser som mange lett lar seg friste av.
– For personbildekk eksisterer det ogs? i Norge et stort gr?marked. Dette preges ikke minst av import av ekstremt billige dekkmerker fra lavkostland. Slike dekk tilbys til priser verken vi eller noen annen h?ykvalitets dekkleverand?r er i n?rheten av ? matche, sier Gulbrandsen, som oppfordrer dekk-kunder til ? tenke seg om n?r nye dekk skal kj?pes.
– Det er alltid grunner til at enkelte dekk er veldig billige, og den viktigste grunnen er sannsynligvis at det er brukt billigere materialer i produksjonen. Dette kan ha stor betydning b?de for dekkets oppf?rsel p? bilen og for levetiden.
Spanderer man litt mer penger p? ? kj?pe premium dekk, f?r man ikke bare dekk som holder lenger, men man vil ogs? spare mye penger p? redusert drivstofforbruk p? grunn av lavere rullemotstand. Forskjellen kan v?re opptil en halv liter pr. 100 kilometer, fastsl?r Tron Gulbrandsen.

Hakka-garanti
– En annen og verdifull fordel ved ? velge premium dekk, er st?rre trygghet for investeringen. Nye Nokian Hakka sommerdekk leveres med Hakka-garanti og Hakka veihjelp inkludert i prisen, forteller Gulbrandsen.
Hakka-garanti gjelder i 1 ?r eller til m?nsterdybden er nede p? 4 millimeter. Dersom et Nokian Hakka sommerdekk som er riktig montert og normalt brukt blir ?delagt ved et uhell innenfor denne perioden, f?r kunden et tilsvarende nytt dekk kostnadsfritt.
Hakka veihjelp sikrer hjelp ved uhell med dekk langs veien 24 timer i d?gnet. En telefon til et n?dhjelpsnummer er alt som skal til f?r hjelp er underveis.
Det eneste kunden m? gj?re, er ? registrere dekkj?pet sitt i Hakka Club.

Nordens eneste
Nokian Tyres er eneste dekkprodusent i Norden, og er alene om ? utvikle b?de sommer- og vinterdekk spesielt for nordiske kj?reforhold. Resultatet har v?rt en rekke seire i dekktester i bilmagasiner, b?de for de meget anerkjente Nokian Hakkapeliitta vinterdekk og den nye Nokian Hakka-familien av moderne og effektive sommerdekk.
Nokian Tyres har dessuten v?rt en foregangsbedrift innen dekkindustrien n?r det gjelder milj?, og har allerede i mange ?r produsert sine dekk uten tilsetning av noen form for helseskadelige h?yaromatiske oljer.
Konsernet har produksjon i Nokia i Finland og i St. Petersburg i Russland, med testanlegg for henholdsvis vinter- og sommerdekk i Ivalo i Lappland og i Nokia.

Nokian Tyres
Nokian Tyres er eneste dekkprodusent i verden som konsentrerer seg om produkter og tjenester for sikker bilkj?ring under nordiske forhold. Innovative dekk for person- og lastebiler, samt traktorer og tunge arbeidsmaskiner markedsf?res hovedsakelig i omr?der med sn? og skoger, og med krevende kj?reforhold p? grunn av ulike ?rstider. Nokian Tyres utvikler produkter der m?let er holdbar sikkerhet gjennom hele dekkets levetid. Nokian Tyres eier dekkjeden Vianor, som omfatter over 910 avdelinger i 23 land. Nokian Tyres omsetning i 2011 ble 1.456 millioner euro, og antall ansatte er n?rmere 4.000. Nokian Tyres-aksjen noteres p? NASDAQ OMX i Helsingfors. Mer informasjon p? www.nokiantyres.com

Bilder:
www.nokiantyres.com/HakkaBlue
www.nokiantyres.com/HakkaGreen

Nokians sommerdekkutvalg:
http://www.nokiantyres.no/produktgruppe?group=1.02

Mer informasjon:
Tron Gulbrandsen, Tlf. 6484 7700 ? [email protected]
www.nokiantyres.no
Nokian Tyres er eneste dekkprodusent i verden som konsentrerer seg om produkter og tjenester for sikker bilkj?ring under nordiske forhold. Innovative dekk for person- og lastebiler, samt traktorer og tunge arbeidsmaskiner markedsf?res hovedsakelig i omr?der med sn? og skoger, og med krevende kj?reforhold p? grunn av ulike ?rstider. Nokian Tyres utvikler produkter der m?let er holdbar sikkerhet gjennom hele dekkets levetid. Nokian Tyres eier dekkjeden Vianor, som omfatter over 770 avdelinger i 20 land. Nokian Tyres omsetning i 2010 ble 1.058 millioner euro, og antall ansatte er ca. 3.500.

Artykuly o tym samym temacie, podobne tematy