Biler

Nye Nokian Hakkapeliitta Truck D: Topp grep og stabilitet for langtransport

29-05-2012 11:24 Nokian Tyres Den nyeste tilveksten til den velkjente vinterdekkfamilien Nokian Hakkapeliitta er Nokian Hakkapeliitta Truck D, som gir sikkert vintergrep og meget god kj?rekomfort for langtransport og lange bussreiser. Den f?rste nye dimensjonen 315/80R22.5 leveres i l?pet av v?ren.

Den nyeste tilveksten til den velkjente vinterdekkfamilien Nokian Hakkapeliitta er Nokian Hakkapeliitta Truck D, som gir sikkert vintergrep og meget god kj?rekomfort for langtransport og lange bussreiser. Den f?rste nye dimensjonen 315/80R22.5 leveres i l?pet av v?ren.

Ved siden av det meget gode grepet i kjent Hakkapeliitta-stil, tar det nye vinterdekket for drivhjul seg mykt og p?litelig frem p? grove nordiske asfaltveier. Nyheten er spesielt beregnet for kj?ring p? hovedveier. Dekket, som kompletterer Hakkapeliittas produktfamilie for yrkessj?f?rer i tungtransport, er utviklet og produseres av verdens nordligste dekkfabrikk, ekspert p? verdens mest krevende vinterforhold.

Presis kj?ref?lelseI Nokian Hakkapeliitta Truck lastebildekk forenes den mest moderne teknologi med flere nye innovasjoner p? en meget god m?te. En rekke oppfinnelser som forbedrer sikkerheten og kj?ref?lelsen l?fter Nokian Hakkapeliitta Truck D opp p? tetplass i sin klasse.
– V?rt patenterte dobbeltblokkm?nster sikrer optimalt grep og presis kj?ref?lelse ogs? i ekstreme situasjoner. Den effektive st?tten av m?nsterblokkene muliggj?r dyp lamellering og dermed best mulig grep uten at det g?r p? bekostning av kj?restabiliteten som f?rerne verdsetter s? h?yt. Utformingen av m?nsteret gj?r at kontakten med underlaget blir stabil og stillerullende. Nye Nokian Hakkapeliitta Truck D tar seg trygt og stabilt frem under alle f?reforhold, forteller produktutviklingssjef for Nokian lastebildekk, Teppo Siltanen.
Den tette tverrg?ende lamelleringen forsterker grepet b?de i fart og under oppbremsing. Lamellvekkerne i slitebanen p? dekket gj?r lamellene mer effektive, og sikrer kj?resikkerheten ogs? under raskt skiftende f?reforhold. Grepet i lengderetningen effektiviseres ogs? med det sagtannete m?nsteret (traction booster) i dekkoverflaten.
Det gode vintergrepet og de stabile kj?reegenskapene fullf?res med cap & base-konstruksjonen i to sjikt og gummiblandingen utviklet for utfordrende nordiske forhold, som fungerer godt over et bredt temperaturomr?de og t?ler hard slitasje.

A to już wiesz?  Nokian Noktop Hakkapeliitta D: Supert grep for tunge kj?ret?y

Mer slitestyrkeI tillegg til den skreddersydde gummiblandingen, skyldes den gode slitestyrken en n?ye planlagt fordeling av m?nsterblokkene i det kraftige m?nsteret: M?nsterrepetisjonen er balansert for ? m?te ujevnhetene i veioverflaten. Den optimerte m?nsterblokkfordelingen og det jevne overflatetrykket sikrer ogs? jevn slitasje. Takket v?re den dype 3D-lamelleringen beholder Nokian Hakkapeliitta Truck D sitt gode grep lenge selv om dekket slites.
Det lettrullende nye dekket er gjerrig p? drivstoff. Det maksimerer innsparingene med sin usedvanlig lave rullemotstand, som reduserer drivstofforbruket og avgassutslippet. Takket v?re det moderne m?nsterdesignet og den optimerte m?nsterblokkfordelingen er dekkst?yen behagelig lav, opptil 3 dB lavere enn sin forgjenger. I likhet med alle Nokian Hakkapeliitta dekk er milj?vennlige Nokian Hakkapeliitta Truck D produsert helt uten helseskadelige h?yaromatiske oljer.

Slitasjevarslere gir ekstra sikkerhet
Enkle slitasjevarslere forenkler overv?kingen av slitasje. Slitasjevarsleren (Driving Safety Indicator, DSI) er utviklet og patentert av Nokian Tyres, og viser med tall hvor mange millimeter m?nsterdybde som er igjen i hovedsporene.
Vinterslitasjevarsleren (Winter Safety Indicator, WSI) forteller n?r dekkets vintergrep er p? sitt beste. N?r sn?krystallen forsvinner, egner dekket seg fortsatt utmerket for sommerforhold.
Det nye produktet finnes ogs? utviklet og testet for krevende forhold som regummieringsmaterialer p? Nokian Noktop Hakkapeliitta D, som er garantert kostnadseffektive.
Nokian Hakkapeliitta Truck D er spesielt beregnet p? nordiske forhold og p? andre av Nokian Tyres markedsomr?der, der det er n?dvendig med lastebildekk som egner seg spesielt for krevende vinterkj?ring.

Produktfamilien Nokian Hakkapeliitta Truck
Nye Nokian Hakkapeliitta Truck D. Slitesterkt og stabilt vinterdekk for drivhjul for langtransport og lange bussreiser. Sikkert grep og god ?konomi for krevende kj?reforhold.

Nokian Hakkapeliitta Truck F. P?litelig vinterdekk for foraksel for mellomlange og lange turer. Effektivt grep, kompromissl?s slitestyrke og ?konomi for ekstreme forhold.

A to już wiesz?  Salget av bildeler flyttes over p? nett

Nokian Hakkapeliitta Truck E. F?rsteklasses vinterdekk for drivhjul til tungtransport. Best mulig grep under ekstreme forhold samt utmerket slitestyrke. Stabile kj?reegenskaper.

Sikkerhet og ?konomi for krevende yrkeskj?ringNokians lastebil- og bussdekk utvikles for krevende yrkesbruk og vekslende forhold for ? sikre trygg transport under alle v?r- og f?reforhold. Ved v?re egne testsentre i Ivalo og i Nokia testes dekkene under ekstreme kj?reforhold til alle ?rstider.
Dekkene videreutvikles ved ? kj?re millioner av kilometer i ulike bruksmilj?er og under alle typer f?reforhold. Det tette samarbeidet med spedit?rer og transportfirmaer gir verdifull brukererfaring til st?tte i utviklingsarbeidet. M?let med den allsidige testingen er ? tilby markedets sikreste og mest ?konomiske dekk til yrkeskj?ring. V?r sterke kompetanse har lange tradisjoner. Vi utviklet verdens f?rste vinterdekk for yrkessj?f?rer i tungtransport allerede i 1934.

Bilder: www.nokiantyres.com/HakkapeliittaTruckD

Les mer om Nokians produktutvalg:
http://www.nokiantyres.no/lastebiler-og-busser

Mer informasjon:

Nokian Tyres plc.,

Produktutviklingssjef, (lastebildekk) Teppo Siltanen, tlf. 010 401 7709
[email protected]

Business Manager, (lastebildekk) Ari Maunula, tlf. 010 401 7521
[email protected]

www.facebook.com/nokiantyres | www.youtube.com/NokianTyresCom

Nokian Tyres er eneste dekkprodusent i verden som konsentrerer seg om produkter og tjenester for sikker bilkj?ring under nordiske forhold. Innovative dekk for person- og lastebiler, samt traktorer og tunge arbeidsmaskiner markedsf?res hovedsakelig i omr?der med sn? og skoger, og med krevende kj?reforhold p? grunn av ulike ?rstider. Nokian Tyres utvikler produkter der m?let er holdbar sikkerhet gjennom hele dekkets levetid. Nokian Tyres eier dekkjeden Vianor, som omfatter over 770 avdelinger i 20 land. Nokian Tyres omsetning i 2010 ble 1.058 millioner euro, og antall ansatte er ca. 3.500.

Artykuly o tym samym temacie, podobne tematy