Pressemeldinger

Continental befester grepet i ?rets dekktester 2012!

Continentals sommerdekk utmerker seg i dekktester gjennomf?rt i en rekke europeiske land. I testen gjennomf?rt av NAFs tyske s?sterforbund ADAC, gikk Continental til topps i samtlige klasser.
Det tyske forbrukerr?det har i sitt siste magasin publisert en stor test av sommerdekkene for 2012. Testen er basert p? tall fra bilorganisasjonen ADAC, NAFs tyske s?sterforbund. I samarbeid med ÖAMTC i ?sterrike og TCS i Sveits har de testet 37 dekktyper i tre kategorier; 14 tommers dekk for sm? biler,16 tommers for kompakte og mellomstore biler, og 16 tommers dekk for mindre firehjuls-trekkere. I alle kategoriene havner Continental ?verst.

Best p? v?t vei
I testen unders?kes en rekke sentrale kriterier, blant annet rullemotstand, st?yniv?, bremsekraft, veigrep og slitestyrke. Dekkene testes p? b?de v?t og t?rr vei.
? Mens alle dekkene best?r testen p? t?rr vei, peker unders?kelsen p? store forskjeller mellom gode og d?rlige dekk p? v?t vei. Ved 80 kilometer i timen har de d?rligste dekkene en bremselengde som er 13 meter lengre enn testvinneren, forteller teknisk sjef i Continental, Frank Larsen.
Testvinneren i den popul?re 16-tommers klassen 205/55 R16 er ContiPremiumContact 5, en oppf?lger av fjor?rets vinner ContiPremiumContact 2. Dekkene utmerker seg spesielt godt p? sikkerhetsrelaterte omr?der som veigrep og bremselengde og spesielt p? v?tt underlag.
Tekniske fremskritt
Samme karakteristikker brukes p? vinneren i 14-tommers klassen, Continentals helt nye ContiEcoContact5. Dekket utmerker seg ogs? ved ? ha testens laveste rullemotstand og laveste drivstofforbruk.
? Lavere rullemotstand og kort bremselengde h?res kanskje ut som to motsetninger. V?re ingeni?rer har imidlertid sett p? blant annet gummiblanding, dekkoppbygging og m?nster for ? oppn? disse fremskrittene, sier teknisk sjef i Continental, Frank Larsen.
Continentals tredje testvinner er i 16-tommers klassen beregnet p? mindre firehjulstrekkere. Her ble Continental CrossContact UHP k?ret som det beste.
Investér i sikkerhet
Continental gj?r det tilsvarende godt i en rekke andre europeiske tester. Dekket ContiPremiumContact 5 g?r helt til topps i de svenske anerkjente magasinene Auto Motor & Sport (svensk utgave)og Vi Bilägare, og utmerker seg spesielt p? bremselengde p? v?tt underlag og med lav rullemotstand.
Sportsdekkene ContiSportContact 5 og ContiSportContact 5P gikk helt til topps i henholdsvis tyske Auto Motor und Sport og Auto Bildt sportscar, to toneangivende bilmagasiner.
? Vi n?rmer oss tiden der nordmenn bytter fra vinter- til sommerdekk. Vi h?per forbrukerne ser verdien av ? investere i kvalitetsdekk. N?r alt kommer til alt handler det om ? investere i egen sikkerhet, sier Frank Larsen i Continental Dekk.
Med en omsetning p? ?30,5 mrd i 2011, er Continental en av verdens st?rste leverand?rer til bilindustrien. Som leverand?r av bremsesystemer, chassis-komponenter, bilelektronikk, dekk, sikkerhetssystemer og teknisk elastisk kunststoff bidrar Continental til ?kt trygghet i trafikken og global klimasikkerhet. Selskapet er ogs? en profilert partner i fremtidens nettverkskommunikasjon mellom biler. Continental har p.t. ca 164.000 ansatte i 46 land.
Continental er markedsleder i Europa p? personbildekk. Mer enn 30% av alle europeiske biler forlater fabrikken med Continentaldekk. Continentals dekkdivisjon er offisiell sponsor av 2014 FIFA World Cup Brasil, UEFA EURO 2012 i Polen og Ukraina, samt 2016 i Frankrike. For ytterligere detaljer, se www.ContiSoccerWorld.com
Vedlagte filer
Word-dokument

Artykuly o tym samym temacie, podobne tematy