Biler

Test promillen f?r politiet gj?r det! Promilletesting god idé for p?sketurister!

Det g?r mot p?ske med fritid, skiliv og god mat og drikke. P?sketurister hjems?ker b?de fjellet og kysten i store skarer, og som vanlig vil noen av dem ende p?sken uten f?rerkort ? etter ? ha tatt sjansen p? ? kj?re hjem n?r de ikke burde ha gjort det. Slikt er det lett ? unng? ved ? investere i en h?ndholdt alkotester.

– Etter at promillegrensen for noen ?r siden ble satt ned fra 0,5 til 0,2 promille, er nok ikke alle klar over hvor lite som skal til i dag f?r f?rerkortet kan ryke ? og en saftig bot f?lger med p? ?kj?pet?.
Promillegrense p? 0,2 er i realiteten nesten jevngodt med nulltoleranse, fastsl?r produktsjef Knut Braaen i KGK Norge AS, som er import?r av Drägers apparater for m?ling av alkoholinnhold i ut?ndingsluft til Norge.

I ferier og h?ytider blir det gjerne mer utstrakt sosialt liv enn vanlig, og man er gjerne litt ?l?sere i snippen? enn til hverdags. Da kan det v?re farlig lett ? undervurdere hvilken virkning de ?par-tre glassene med vin til middagen? faktisk hadde. Da kan det v?re veldig nyttig ? bl?se i en h?ndholdt alkotester for ? sjekke om man er klar for bilkj?ring ? eller ikke.
Dräger 3000 er en sivil versjon av samme utstyr som politiet bruker ved sine promillekontroller.
– Apparatet er lite og hendig, og lett ? bruke. Det er viktig ? f?lge bruksanvisningen n?ye, og spesielt v?re klar over at man ikke skal bl?se i en alkom?ler f?r en halv time etter siste inntak av alkohol for ? f? s? n?yaktig resultat som mulig. Resultatet kan man s? avlese p? skjermen umiddelbart, sier Knut Braaen.

– Det er ikke alltid s? lett ? bed?mme selv morgenen etter en festlig aften om man er promillefri eller ikke. Det kan bli veldig dyrt ? ta sjanser med dette, og promillen skal ikke v?re s?rlig h?y f?r f?rerkortet blir borte lenge nok til at f?rerpr?ven m? avlegges p? nytt.
Dessuten er b?teniv?et h?yt ? vi snakker fort om halvannen m?nedsl?nn, sier Knut Braaen.
– Alle er vel stort sett enige om at man ikke skal kj?re verken bil, b?t eller andre transportmidler om man er p?virket av alkohol. P? vei hjem fra fest forst?r de aller fleste veldig godt n?r bilen m? f? st?. Denne vurderingen er ikke like enkel ved frokostbordet, og da kan en slik b?rbar alkotester v?re en b?de god og rimelig l?sning. Prisen er lav, ikke minst sammenlignet med hva det kan koste ? bli tatt med mer enn 0,2 promille, fastsl?r Knut Braaen.

Bildetekst:
P?sketurister til Trysil f?r i ?r sjansen til ? sjekke promillen hos Alkol?spatruljen mandag, tirsdag og onsdag i p?skeuken.

Mer informasjon:
Produktsjef Knut Braaen, KGK Norge AS, tlf. +47 22074662, mobil tlf. +47 94144420 ? e-post: [email protected]

Artykuly o tym samym temacie, podobne tematy

Tagi: #Med Hakkapedia   #Nokian Hakkapeliitta   #Nokian Tyres   #Team Hakkapedia