Biler

Nokian Hakka Blue til topps i sommerdekktest

Nye Nokian Hakka Blue gikk helt til topps med 9,2 poeng i NAF/Motors store sommerdekktest. Nokian Hakka Blue delte f?rsteplassen med to andre dekkmerker, men var alene om ? hente topp score med 10 poeng i fire av testens 8 kategorier.

?Nokian Hakka Blue gir den aller beste kj?ref?lelsen p? v?t vei. Bremser godt b?de p? v?tt og t?rt underlag,? skriver bl.a. VG i sin kommentar om dekket fra NAF/Motors test. Det blir ogs? nevnt spesielt at st?yniv?et er lavt.
I en kommentar sier kommunikasjonsr?dgiver i NAF, Jan Ivar Engebretsen, bl.a. at ?vinnerne skiller seg ut ved at de klarer ? ha gode egenskaper i alle kategoriene.?
I testen er hvert dekk bitt testet p? v?t og t?rr asfalt med bremsing, vannplaning og grep i kritiske man?vre, i tillegg til rullemotstand, komfort og st?y. Testen har lagt mest vekt p? egenskapene p? v?t vei ? en kritisk kategori for sikkerheten p? veien.

Nokian Hakka Blue fikk topp score med 10 poeng i hele fire kategorier: Bremsing, grep i kritiske man?vre og subjektiv kj?ref?lelse p? v?t vei, i tillegg til subjektiv kj?ref?lelse p? t?rr vei.

Topp ogs? i Finland
Ogs? i Finland hentet Nokian Hakka Blue delt 1. plass i Tekniikan Maailmas test, der dekket fikk spesielt god karakter for v?tgrep, bremsing, kj?ref?lelse og kj?reegenskaper p? v?tt underlag.
?Styref?lelsen er samtidig rask, f?lsom og robust, men likevel harmonisk. Dekket overrasker aldri f?reren,? skriver bladet.

Tetplassering i Sverige
I Vi Bilägares sommerdekktest kom Nokian Hakka Blue p? delt 2. plass med 3,9 av 4,0 mulige poeng. Dekket scoret spesielt h?yt p? bremsing, grep i kurver og kj?ring p? v?t vei.
?Det er en fryd ? presse Nokian. Det svikter ikke. Styrer perfekt og holder sporet i svinger. Dekket er fremfor alt meget godt p? v?tt f?re, og vi vurderer det som et sikkert og stabilt sommerdekk,? skriver Vi Bilägare.

De positive testresultatene for det nye Nokian Hakka Blue er enda en bekreftelse p? viktigheten av ? utvikle ogs? sommerdekk spesielt for nordiske v?r- og f?reforhold. Nokian Hakka sommerdekk gir sikre kj?reegenskaper uten overraskelser over et bredt temperaturspekter og har sv?rt gode v?tegenskaper. Dekkene er meget slitesterke, og egner seg spesielt godt p? grove nordiske asfaltveier og grusveier.

Suksess p? Kontinentet
Nokian Tyres skreddersyr sine produkter for ulike forbrukerbehov p? ulike markeder. Mens Nokian Hakka-produktene er overlegne for nordiske v?r- og f?reforhold, er det ogs? utviklet egne produkter tilpasset sentraleuropeiske kj?reforhold, som er helt forskjellig fra forholdene i Norden.

Nokian Z G2, som er et h?yhastighetsdekk for Sentraleuropa, vant sommerdekktesten i Auto Bild, Europas st?rste bilmagasin, og Nokian sommerdekk for kontinentale kj?reforhold gikk dessuten til topps i tester i Auto Zeitung og Gute Fahrt.
Auto Zeitung har testet 8 dekk i dimensjon 185/60 R15H, og p? f?rste plass for mindre personbiler kom Nokian H. Ogs? Nokian V har oppn?dd gode resultater i tester i tyske motorblader.

Bilder:
www.nokiantyres.com/HakkaBlue
www.nokiantyres.com/nokianzg2www.nokiantyres.com/testingsummer
Video – Nokian Z G2 in action:
http://youtu.be/ft97peOlVJk

Video – Nokian Hakka Blue in action:http://youtu.be/aX4PH5YD-0U
Video – Nokian Tyres sommerdekkampanje 2012 ?Enjoy the water?:
http://youtu.be/ZIw-3SGarUU

Mer informasjon om sommerdekk:
http://www.nokiantyres.no/produktgruppe?group=1.02

Mer informasjon:
www.nokiantyres.no

Salgssjef Tron Gulbrandsen, Nokian Dekk AS, tlf. 64 84 77 00 ? [email protected]

Produktutviklingssjef Juha Pirhonen, tel. Juha Pirhonen puh. +358 10 401 7708
[email protected]

Sjef for teknisk kundeservice Matti Morri, tel. +358 10 401 7621
[email protected]

Nokian Tyres er eneste dekkprodusent i verden som konsentrerer seg om produkter og tjenester for sikker bilkj?ring under nordiske forhold. Innovative dekk for person- og lastebiler, samt traktorer og tunge arbeidsmaskiner markedsf?res hovedsakelig i omr?der med sn? og skoger, og med krevende kj?reforhold p? grunn av ulike ?rstider. Nokian Tyres utvikler produkter der m?let er holdbar sikkerhet gjennom hele dekkets levetid. Nokian Tyres eier dekkjeden Vianor, som omfatter over 770 avdelinger i 20 land. Nokian Tyres omsetning i 2010 ble 1.058 millioner euro, og antall ansatte er ca. 3.500.
Vedlagte filer
PDF-dokument Word-dokument

Artykuly o tym samym temacie, podobne tematy