Biler

Nokian Tyres sommerdekk for personbiler 2012: Nye Nokian Hakka Blue trives p? v?te veier

Nokian Hakka Blue er den nyeste tilveksten til sommerdekkfamilien Nokian Hakka. Dekket er skreddersydd for nordiske veier, og det er lagt spesiell vekt p? v?tegenskapene. Dekkets nye innovasjoner som Dry Touch lameller og ?lensespor? gir Nokian Hakka Blue meget godt grep p? v?te veier, og stopper bilen fra 80 km/t nesten en meter tidligere enn tradisjonelle sommerdekk.

Nokian Hakka Blue er utviklet for biler med h?ye ytelser, og gir meget sikre kj?reegenskaper fra tidlig v?r til sen h?st. Til tross for sine sportslige egenskaper er dekket meget milj?vennlig. Det har mange lignende milj?vennlige innovasjoner som sin lillebror Nokian Hakka Green, blant annet den meget lave rullemotstanden som er blant de laveste i sin klasse, og som dermed reduserer drivstofforbruket.

Unders?kelser viser at regn er den v?rtypen som for?rsaker flest trafikkulykker. Det er enkelt ? kj?re bil p? t?rre sommerveier, men n?r tordenv?r og kraftig regn kommer overraskende er risikoen for den farlige vannplaningen stor. Dekkene kan lett miste kontakten med underlaget og dermed styreevnen.

Dekkets nye Dry Touch suger?rslameller suger opp vann mellom dekkets slitebane og veien, og leder vannet til dekkets hovedspor. Innovasjonen gj?r at dekket har st?rst mulig veikontakt ogs? ved kraftig regnv?r, samtidig som grepet ogs? blir bedre p? t?rr vei. Den nye lamellkonstruksjonen gj?r at dekket beholder sine gode v?tegenskaper ogs? n?r det er slitt. Dry Touch suger?rslameller er bredere i bunnen enn i ?pningen, noe som har den fordelen at lamellens sporvolum ?ker i takt med slitasjen.

En annen ny innovasjon som reduserer risikoen for vannplaning, er s?kalte ?lensespor?. De ellipseformede hullene lagrer mer vann i takt med at sporvolumet i de tverrg?ende sporene ?ker. De tverrg?ende sporene er i tillegg mer ?pne, noe som bidrar til den ?kte vanngjennomstr?mningen p? v?te veier. Ogs? dekkets fire brede, polerte hovedspor bidrar til at vann ledes bort effektivt.

Sammenligningstester gjort av Nokian Tyres viser at bilen med Nokian Hakka Blue har en bremsestrekning p? 39,5 meter fra 80 km/t p? v?t asfalt. Bilen med vanlige sommerdekk trenger 0,8 meter lengre bremsestrekning.

Dekkets nye slitebanegummiblanding, en kombinasjon av silica og furuolje, er optimert for h?ye hastigheter. Denne kombinasjonen forbedrer veigrepet ogs? ved meget lave temperaturer, som tidlig p? v?ren og sent p? h?sten.
Den nye gummiblandingen og det nye m?nsteret gj?r at dekkets rullemotstand er blant de laveste i sin hastighetsklasse. Dette reduserer drivstofforbruk og avgassutslipp. Nokian Hakka Blue er dessuten meget slitesterkt, selv p? grove norske asfaltveier.

Nokian Hakka Blue finnes i to hastighetsklasser ? V (240 km/t) og W (270 km/t). Dekket er tilgjengelig i 21 dimensjoner fra 15 til 17 tommer, alle med XL-merking, noe som inneb?rer at de har st?rst mulig b?reevne.

Bilder: www.nokiantyres.com/HakkaBlue
Produktside: www.nokiantyres.no/dekk

Andre sommerdekk fra Nokian Tyres:

Nokian Hakka Green ?
sikkert under alle forhold

Milj?vennlige Nokian Hakka Green gir utmerket grep under alle forhold som kan forekomme gjennom en typisk norsk sommer. Dekket gir sikre kj?reegenskaper p? glohete, grove asfaltveier, p? regnv?te veier og om h?sten, n?r temperaturen n?rmer seg frysepunktet igjen.
Dekket har 15 prosent lavere rullemotstand enn forgjengeren, Nokian Hakka H, og gir meget god beskyttelse mot vannplaning n?r de verste tordenskurene skyller ned over norske sommerveier.

Nokian Hakka Green passer til sm? og mellomstore personbiler. Dekket er tilgjengelig i hastighetsklassene T, H og V.

BILDER: www.nokiantyres.com/HakkaGreen
Produktside: www.nokiantyres.no/dekk

Nokian Hakka Z: Sikkerhet
i h?ye hastigheter

Nokian Hakka Z er et h?yhastighetsdekk i hastighetsklasse W (270 km/t). Enkelte dimensjoner tilbys ogs? i klasse Y (300 km/t). Dekket er et UHP-dekk (Ultra High Performance), og er utviklet for rask kj?ring med sportslige biler.
Viktigste innovasjon er Cool Silica Consept, en slitebanekonstruksjon med flere gummilag og nanosilica gummiblanding. Dekket har ogs? en Nordic Cool UHP Silica gummiblanding som gir meget godt v?tgrep og god beskyttelse mot vannplaning ved alle temperaturer.
Dekket har lav varmeutvikling selv i h?ye hastigheter, og den lave rullemotstanden reduserer drivstofforbruk og CO2-utslipp.

BILDER: www.nokiantyres.com/NokianHakkaZ
Produktside: www.nokiantyres.no/dekk

SUV-dekk

Nokian Rotiiva AT ?
robust slitestyrke

Det nye slitesterke spesialdekket Nokian Rotiiva AT (All Terrain) sommerdekk garanterer optimal ytelse uten at sikkerhet og komfort svekkes. Dekket ruller effektivt b?de p? vanlig vei og i terreng, og h?rer hjemme i Nokian Tyres brede produktsortiment for SUV-modeller og andre firehjulsdrevne kj?ret?y.

Rotiiva AT gir gode kj?reegenskaper b?de p? asfalt- og grusveier, og ruller uten problemer ogs? i lett terreng. Dekkets robuste konstruksjon, og den skreddersydde gummiblandingen i slitebanen ? som gir god beskyttelse mot kuttskader ? gir dekket god slitestyrke ogs? p? tyngre biler. Dekket finnes i mange dimensjoner, og passer til lette lastebiler, st?rre SUV-modeller og pickup-modeller.

Det nye produktet har et aggressivt m?nster og brede, polerte spor som maksimerer grep og kj?reegenskaper p? raskt skiftende sommerf?re. Takket v?re det unike m?nsteret fester ikke jord seg i sporene, og dekket ruller lett selv p? mykt underlag.

Stabilisatorer i dekkets midtribbe gj?r dekket stivere, noe som bidrar til stabile kj?reegenskaper og rask styrerespons.

BILDER: www.nokiantyres.com/RotiivaAT
Produktside: www.nokiantyres.no/produkter

Nokian Hakka Z SUV:
Lettrullende sommerdekk for SUV-modeller

Nokian Hakka Z SUV er et effektivt, robust og komfortabelt sommerdekk for store og motorsterke SUV-modeller. Dekket ruller lett, og har myke og presise kj?reegenskaper.
Nokian Hakka Z SUV har en slitebane med flere lag gummi som hvert har sin spesielle funksjon. Resultatet er meget stabile kj?reegenskaper, ogs? p? sporete veier.
Raps/silica gummiblanding ? som er spesielt utviklet for Nokian Z SUV ? gir godt v?tgrep, spesielt ved lavere temperaturer. Dekket ruller stille og komfortabelt, og dekksidene er forsterket for ? gi god beskyttelse mot stikkskader.
Utvalget er meget bredt fra 17 til 22 tommer i hastighetsklassene V (210 km/t), W (270 km/t) og Y (300 km/t).

Bilder: www.nokiantyres.com/nokianhakkazsuv
Produktside: Nokian Hakka Z SUV

Nokian Hakka SUV:
Slitesterkt SUV-dekk

Nokian Hakka SUV er spesielt utviklet for nordiske grusveier og grove asfaltveier. Selv om det sterke dekket trives glimrende p? sm?veier, s? er det p? asfaltunderlag de presise kj?reegenskapene kommer best frem. Nokian Hakka SUV har en sterk og holdbar konstruksjon, og er spesielt utviklet for allsidig bruk p? SUV-biler.
S?kalte terrengkl?r gir bedre kj?reegenskaper p? grusveier og myke underlag. Terrengkl?rne gir godt grep, noe som styrker trekk- og bremsegrepet. Dekket har meget h?y slitestyrke, og beholder de gode egenskapene sine gjennom hele levetiden.
Stort utvalg av dimensjoner dekker alle de mest popul?re SUV-modellene.

BILDER: www.nokiantyres.com/NokianHakkaSUVProduktside: Nokian Hakka SUV

Innovasjoner p? Nokian Hakka sommerdekk:

Slitasjevarsler (DSI ? Driving Safety Indicator) og en spesiell vannplaningsvarsler som best?r av et dr?pesymbol som forsvinner n?r m?nsterdybden er nede p? fire millimeter.

Polerte hovedspor. Forbedrer v?tegenskapene ved at vannet lenses raskere bort mellom dekk og vei. Gir ogs? dekket attraktiv design.

Inforute. P? inforuten kan dekkets lufttrykk og plassering p? bilen markeres.

Rene oljer. Samtlige Nokian Hakka sommerdekk inneholder utelukkende rensede, lavaromatiske oljer.

Tetningsring. Mudstopper tetningsring hindrer at grus trenger seg inn mellom dekk og felg. Dette ?ker levetiden for b?de dekket og felgen.

Alle Nokian Hakka sommerdekk er skreddersydd for grove asfaltveier og skiftende forhold, og er utviklet for krevende nordiske sommerforhold med raskt skiftende temperaturer. D?rlige og gropete veier, raske v?romslag og v?te veier er hjemmebane for Nokian Hakka sommerdekk. Nokian Tyres er eneste dekkprodusent i verden som utvikler sine dekk spesielt for nordiske forhold.

Garanti p? alle Nokian Hakka sommerdekk:

Ved kj?p av nye Nokian Hakka sommerdekk b?r kunden registrere seg i Hakka Club for ? v?re dekket av den omfattende Hakka-garantien.

Nokian Tyres gir alle Nokian Hakka sommerdekk en utvidet Hakka-garanti. Dersom et dekk som er korrekt montert og normalt brukt ved et uhell blir ?delagt, f?r forbrukeren et nytt tilsvarende dekk uten kostnad. Hakka-garanti gjelder til m?nsterdybden er fire millimeter eller dekket er ett ?r gammelt. Dekkene omfattes i tillegg av et Hakka forn?yd-l?fte.

For enda st?rre trygghet lanserer Nokian Tyres i ?r Hakka veihjelp, som g?r ut p? at kunden f?r assistanse ved uhell med dekk underveis. En telefon til et servicenummer er alt som skal til for ? f? servicebil til stedet. Dersom skaden ikke kan repareres der bilen st?r, blir bilen tauet til n?rmeste dekkverksted som selger Nokian Tyres produkter. Hakka veihjelp er tilgjengelig d?gnet rundt i Norge, Sverige og Finland.

Hakkapedia

Hakkapedia er Nokian Tyres mobil-app med fokus p? trafikksikkerhet. Appen gir brukeren tilgang til verdifull og aktuell veiinformasjon direkte til sin mobiltelefon. Hakkapedia har en rekke funksjoner som fokuserer p? trafikksikkerhet ? for eksempel informasjon om trafikkproblemer, trafikkulykker og veiarbeider, foruten et verkt?y for ruteplanlegging. Ved at tjenesten er interaktiv har deltakerne muligheter til ? dele egne tips og observasjoner med andre.

Hakkapeliitta testf?rere blogger om Nokian dekk

Nokian Tyres nye Hakkapeliitta testf?rerprogram formidler testf?rernes erfaringer med Nokian dekk. Testf?rerne som er utvalgt til programmet, bidrar gjennom sine erfaringer fra daglig bruk til utvikling av enda sikrere dekk. Via tekster, bilder og videoer rapporterer testf?rerne om sine erfaringer med Nokian dekk. Programmet er et uttrykk for Nokian Tyrees produktutviklingsfilosofi, som har ?kt trafikksikkerhet som sitt viktigste siktem?l.

Mer information:
www.nokiantyres.no
www.hakkapedia.no
www.hakkaclub.no

Matti Morri, sjef for teknisk kundeservice, tel +358 10 401 7621
[email protected]

Tron Gulbrandsen, salgssjef, Nokian Dekk AS ? tel. 64 84 77 00
[email protected]

Nokian Tyres er eneste dekkprodusent i verden som konsentrerer seg om produkter og tjenester for sikker bilkj?ring under nordiske forhold. Innovative dekk for person- og lastebiler, samt traktorer og tunge arbeidsmaskiner markedsf?res hovedsakelig i omr?der med sn? og skoger, og med krevende kj?reforhold p? grunn av ulike ?rstider. Nokian Tyres utvikler produkter der m?let er holdbar sikkerhet gjennom hele dekkets levetid. Nokian Tyres eier dekkjeden Vianor, som omfatter over 770 avdelinger i 20 land. Nokian Tyres omsetning i 2010 ble 1.058 millioner euro, og antall ansatte er ca. 3.500.
Vedlagte filer
PDF-dokument Word-dokument

Artykuly o tym samym temacie, podobne tematy