Biler

Nokian Hakkapeliitta LT2 Stabilitet og kraft for krevende bruk

Nokian Hakkapeliitta 2 er et stabilt og robust vinterdekk som gir gode kj?regenskaper p? alle slags f?re for yrkessj?f?rer med lette lastebiler.

Det nye spesialvinterdekket Nokian Hakkapeliitta LT2 gir meget godt grep og har h?y slitestyrke. Det nye robuste produktet er utviklet for t?ffe forhold, og gir stabil fremkommelighet uansett om man kj?rer p? en isdekket vei eller i sn?.

Dekket gir meget godt grep, noe som er typisk for Hakkapeliitta vinterdekk. Sammenlignet med forgjengeren gir det nye dekket meget h?y slitestyrke og unikt stabile kj?reegenskaper. Ogs? under meget vanskelige forhold gir det stabile dekket presise, logiske og balanserte kj?reegenskaper. Dekket beholder sine presise og stabile egenskaper selv under vanskelige forhold.

Skreddersydd, robust og slitesterk konstruksjon

Nokian Hakkapeliitta LT2 har en dobbel stammekonstruksjon som optimerer lasteevnen for lette lastebiler og oppfyller kravene til h?ye akselvekter. Den skreddersydde st?lbeltekonstruksjonen er forsterket ogs? p? skulderomr?det. Dekkets st?lbeltekonstruksjon inneholder 60 prosent mer st?l enn i vanlige personbildekk.

Gummiblandingen i slitebanen gir meget god beskyttelse mot kutt- og stikkskader, noe som kompletterer dekkets slitestyrke. Dekket har forsterkede sider som beskytter mot stikkskader og ?ker dekkets p?litelighet.

Stabile kj?reegenskaper

I tillegg til den robuste konstruksjonen forbedrer m?nsterets kraftige lamellering dekkets stabile kj?reegenskaper og grepet ytterligere. Den kraftige lamelleringen p? det optimale m?nsteret maksimerer sn?grepet. De brede m?nstersporene leder effektivt bort vann mellom dekk og vei. M?nsteret har gode selvrensingsegenskaper og avviser ogs? sn?.

De massive og lange m?nsterblokkene som vrir seg mot sidene stiver av dekkets midtribbe og forbedrer kj?reegenskapene p? barmark. Et stort antall skarpe kanter p? m?nsterblokkene er meget synlige og gir sv?rt godt grep p? sn?.

Balanserte kj?reegenskaper med meget godt grep

Det allsidige dekket Nokian Hakkapeliitta LT2 har samme tekniske innovasjoner og l?sninger som Nokian Hakkapeliitta 7 ? piggdekket for personbiler som har vunnet flere dekktester. Eksempel p? samme innovasjoner er st?lpiggene, som gir et unikt vintergrep og myk kontakt med veien, og de dr?peformede luftfj?rene i forkant av m?nsterblokkene (Air Claw Technology), som samarbeider med hverandre p? en harmonisk m?te.

Piggplassering i ?tte rader p? skuldrene maksimerer dekkets sidegrep og grepet ved kj?ring rett forover. Piggene har flere kanter og gir bred kontakt med veien, noe som forbedrer piggenes grep p? isete veier.

?ket vintersikkerhet

Slitasjevarsleren (Driving Safety Indicator ? DSI) og sn?krystallsymbolet ?ker sikkerhet og komfort. P? inforuten kan man markere riktig lufttrykk og hvor p? bilen dekket sitter.

Fra starten av finnes det 12 dimensjoner av Nokian Hakkapeliitta LT2, fra 16 til 18 tommer. Salg av det nye dekket starter v?ren 2012 p? Nokian Tyres kjernemarkeder.

Egenskaper:

o Ytterst stabile kj?reegenskaper
o Gir meget godt grep og fremkommelighet selv under vanskelige vinterforhold
o Meget godt milresultat

Innovasjoner

Air Claw Technology. Kombinasjonen av st?lpigger og luftfj?rer kalles Air Claw Technology. Innovasjonen reduserer veislitasje og dekklyd, og ?ker i tillegg piggenes slitestyrke. Innovasjonen minner om dempingen i joggesko: Lufthullene i dekket demper pigganslaget mot veien og reduserer piggvibrasjoner ved kontakt med veien.

Lamellvekkere. Bedre grep. Lamellvekkerne finnes langs kanten av m?nsteret og forbedrer lamellenes funksjon p? meget glatt underlag ? den bredere lamellen aktiverer den smalere lamellen.

Forsterkede dekksider. Forsterkede dekksider reduserer risikoen for skader p? dekket.

Inforute. P? inforuten kan korrekt lufttrykk markeres sammen med dekkets plassering p? bilen.

Slitasjevarslere (DSI + WSI). ?kt sikkerhet om vinteren. Sifrene p? dekkets midtparti viser tydelig hvor mange prosent av m?nsterdybden som gjenst?r i hovedsporene. Tallene slites bort i takt med at dekket slites. Sn?krystallsymbolet ?ker ogs? sikkerheten. Dette er synlig til det gjenst?r ca. 40 prosent av m?nsterdybden. N?r symbolet ikke lenger er synlig, er det p? tide ? kj?pe nye vinterdekk for ? bevare sikre kj?reegenskaper om vinteren.

Piggenes innkj?ringsindikator. Rundt piggene finnes en innkj?ringsindikator som forsvinner n?r de nye piggdekkene er innkj?rt. De f?rste 50 mil b?r man kj?re forsiktig og unng? heftig akslerasjon, hard nedbremsing og br? unnaman?vre. Indikatoren hjelper til med ? jevne ut piggoverhenget og at piggene sitter godt fast i dekket.
Nokian Tyres er eneste dekkprodusent i verden som konsentrerer seg om produkter og tjenester for sikker bilkj?ring under nordiske forhold. Innovative dekk for person- og lastebiler, samt traktorer og tunge arbeidsmaskiner markedsf?res hovedsakelig i omr?der med sn? og skoger, og med krevende kj?reforhold p? grunn av ulike ?rstider. Nokian Tyres utvikler produkter der m?let er holdbar sikkerhet gjennom hele dekkets levetid. Nokian Tyres eier dekkjeden Vianor, som omfatter over 770 avdelinger i 20 land. Nokian Tyres omsetning i 2010 ble 1.058 millioner euro, og antall ansatte er ca. 3.500.
Vedlagte filer
PDF-dokument Word-dokument

Artykuly o tym samym temacie, podobne tematy