Biler

Nye serier med lastebildekk fra Fulda – Kostnadseffektiv l?sning for fl?teoperat?rer

Fulda, en av Tysklands ledende produsenter av kvalitetsdekk, lanserer dekkseriene Fulda Ecocontrol 2 og Fulda Ecoforce 2 for lastebiler. De nye dekkene er, takket v?re sin fleksibilitet med hensyn til bruksomr?de og sine nye designegenskaper, en ideell l?sning med gode samlede egenskaper for operat?rer av kommersielle kj?ret?yer som er ute etter ? redusere driftskostnadene. De to seriene er beregnet p? henholdsvis styre- og drivaksler, og er utviklet med tanke p? b?de langtransport og regionaltransport, samt distribusjon. Dekk som kan brukes til b?de lang- og regionaltransport gir st?rre fleksibilitet i driften. I tillegg gir en ny stammekonstruksjon og slitebanedesign potensielle innsparinger for lastebiloperat?rer med potensial for lavere drivstofforbruk og bedre kj?relengde. De nye dekkene oppfyller kravene i den kommende EU-forordning 661/2009 n?r det gjelder rullemotstand og st?y.
Styrehjulsdekket Fulda Ecocontrol 2 erstatter Ecocontrol + og Regiocontrol +. Drivhjulsdekket Fulda Ecoforce 2 erstatter Ecoforce + og Regioforce +. De nye dekkene Fulda Ecocontrol 2 og Ecoforce 2 har gode egenskaper b?de for rullemotstand og kj?relengde. De nye dekkene er ogs? lettere, som gir mulighet for ?kt nyttelast. Vektinnsparingene kan variere fra nesten 2 kg til mer enn 6 kg per dekk, avhengig av dimensjon1.
?Nye Fulda Ecocontrol 2 og Fulda Ecoforce 2 gir st?rre fleksibilitet for de mange operat?rene av kommersielle kj?ret?yer som opererer kj?ret?yer innen b?de lang- og regionaltransport. Den balansen av egenskaper som disse dekkene har, gir b?de god rullemotstand med lavere drivstofforbruk og forbedret kj?relengde med lengre levetid. Den nye Fulda-serien er perfekt for kostnadsbevisste fl?teoperat?rer?, sier Boris Stevanovic, markedsdirekt?r for lastebildekk hos Goodyear Dunlop Tires Operations S.A.

FULDA ECOCONTROL 2Fulda Ecocontrol 2 styrehjulsdekk har en ny stamme som er definert med numeriske verkt?y for jevn slitasje og god potensiell kj?relengde. Slitem?nsteret har h?y lamellgeometri for ? sikre god bremsing p? v?tt underlag og hel?rsfunksjonalitet. Disse funksjonene gir sammen med det nye slitebanematerialet, som er utviklet med tanke p? kj?relengde, forbedrede sliteegenskaper og dermed forbedret potensiell kj?relengde. Lamellgeometrien reduserer ogs? dekkst?yen. Det nye dekket er ogs? lettere enn forgjengerne, takket v?re den nye konstruksjonen og gir dermed mulighet for st?rre nyttelast. Rullemotstanden er forbedret i Fulda Ecocontrol 2 i forhold til forgjengeren. Dette, sammen med den gode kj?relengden, betyr at operat?rene kan dra fordel av lavere drivstoffregninger og dekk med lang levetid1.
FULDA ECOFORCE 2Fulda Ecoforce 2 drivhjulsdekk har akkurat som Ecocontrol 2 en ny stamme med lignende fordeler n?r det gjelder jevn slitasje og forbedret kj?relengde. Forbedret veigrep er en annen viktig fordel takket v?re et 5-blokkers, dypt slitem?nster med halv?pen skulder. Akkurat som p? Ecocontrol 2 er slitematerialet utviklet med tanke p? kj?relengde. Disse egenskapene betyr ikke bare at det gode veigrepet opprettholdes under hele dekkets levetid, men ogs? at veigrep p? v?tt underlag og vinterfunksjonaliteten opprettholdes p? h?yt niv?. P? vinterf?re og i gj?rme gir skulderutformingen bedre veigrep og sklimotstand. Blant andre egenskaper kan nevnes et selvrensende m?nster, slitebanemateriale for god kj?relengde og bedre skademotstand. Dette dekket har ogs? forbedrede egenskaper i forhold til forgjengeren1.
FULDA TILHENGERDEKKTilhengerdekkene Fulda Ecotonn og Ecotonn + utfyller seriene Fulda Ecocontrol 2 og Ecoforce 2. Disse dekkene egner seg for b?de lang- og regionaltransport, og er tilgjengelige i dimensjonene 385/65R22.5 og 385/55R22.5 samt i en rekke 17,5- og 19,5-tommersdimensjoner, inkludert for tilhengere med lav plattform.
DIMENSJONERDe nye dekkene er tilgjengelige i f?lgende dimensjoner:
295/80R22.5 152/148 M
315/70R22.5 154/150 L (152/148 M)
315/80R22.5 156/150 L (154/150 M)
Alle dekkene kan m?nsterskj?res og regummieres.
1 Alle sammenligninger som er sitert her, er basert p? interne vurderinger hos Goodyear Innovation Center Luxembourg i l?pet av 2010 og 2011.
Om Fulda
Fulda ble grunnlagt i 1900 og er et av de ledende dekkmerkene i Tyskland med et utvalg av p?litelige og kostnadseffektive kvalitetsprodukter for passasjerbiler, firehjulstrekkere, lette lastebiler, tunge lastebiler og landbruksmaskiner. Fulda er medlem av Goodyear Dunlop-gruppen, som har ca. 73 000 ansatte og produserer sine produkter p? 54 anlegg i 22 land. Goodyear Dunlops innovasjonssentre i Akron i Ohio og Colmar-Berg i Luxembourg arbeider med ? utvikle f?rsteklasses produkter og tjenester som setter standarder for bransjen b?de n?r det gjelder teknologi og resultater.
Mer informasjon om Fulda er ? finne p? www.fulda.com.
Goodyear Dunlop Nordic er en forretningsenhet som representerer ?tte land i Norden og Baltikum, med hovedkontor i Stockholm. Goodyear Dunlop Nordic best?r av omtrent 140 ansatte, og en del av produkttestingen finner sted i de nordlige delene av Finland og Sverige. Goodyear- er én av verdens ledende dekkprodusenter. Goodyear har omtrent 70,000 ansatte og produserer sine produkter p? mer enn 60 anlegg i 25 land over hele verden. Dunlop- er en av verdens ledende produsenter av h?ykvalitets- og ultrah?ykvalitetsdekk med en imponerende suksesshistorie innen motorsport. Dunlops omfattende motorsportserfaring har f?rt til nyskapende teknologier for dekk som produseres for hverdagskj?ring. Og Fulda, Sava, Kelly och Debica.

Hvis du vil ha mer informasjon om Goodyear kan du g? til www.goodyear.com. Hvis du vil ha mer informasjon om Dunlop kan du g? til www.dunlop-tires.no eller www.dunlopmotorcycle.eu.
Vedlagte filer
Word-dokument

Similar Posts