Biler

Garantiforsikring: ?kt trygghet for b?de forhandler og bilkunde

– 5 ?rs garanti er ikke lenger bare forbeholdt nye biler som kommer til landet via bilfabrikkenes import?rer. N? kan ogs? forhandlere som importerer biler direkte fra utlandet tilby sine kunder en like omfattende garanti, forteller daglig leder Torbj?rn Lind i Car Protect.

Asker-firmaet ? som ble etablert i 2004 – er godkjent av b?de Finanstilsynet og Kredittilsynet for sin virksomhet, og selger garantiforsikringer med den internasjonale forsikringsgiganten Amtrust med hovedkontor i England som forsikringsleverand?r.
For nye biler som er importert utenom fabrikkens import?rledd betyr dette at 2 eller 3 ?rs fabrikkgaranti i Norge kan utvides med ytterligere 2 eller 3 ?rs garanti fra Car Protect, og med like god dekning som de fleste ordin?re 5 ?rs garantiordninger. Bilkj?peren f?r dermed en total garanti p? 5 ?r eller 100.000 kilometer, avhengig av hva som f?rst inntreffer.

– Dette betyr en betydelig ?kt sikkerhet for bilkj?per, men ogs? for den aktuelle forhandleren. For selger betyr ordningen dessuten at man slipper de ?rkesl?se diskusjonene om hva som g?r under Kj?psloven eller ikke ? og man f?r en langt sikrere budsjetterbarhet i bilsalgsvirksomheten, sier Torbj?rn Lind, som tilf?yer at det ogs? er et siktem?l med Car Protects produkter ? bidra til ? l?fte seri?siteten i bransjen.
– Ikke alt bilsalg foreg?r slik det burde. Det er derfor viktig ? understreke at det slett ikke er fritt frem for ? benytte v?re tjenester. Bilene skal ogs? v?re reparert opp til v?r standard, noe som gir et godt kvalitetsstempel og ?ket tryggheten for kunden.
V?re produkter f?s derfor bare hos utvalgte forhandlere som samarbeider med Car Protect, og som vi kan innest? for kvaliteten hos, understreker Lind.
Han kan fortelle at selskapet ogs? tilbyr en utvidelse av nybilgarantien for personbiler og lette varebiler som er importert til landet via ordin?r import?r og solgt f?r 1. januar 2011. Betingelsen er at bilene fremdeles har gyldig fabrikkgaranti igjen.

– Hva dekker Car Protects garanti?
– Kort sagt dekkes plutselig svikt i de fleste elektriske og mekaniske komponenter, og reparasjoner inntil bilens kj?psverdi uten begrensning i antallet reparasjoner i l?pet av garantitiden.
Garantien har ogs? dekning av utgifter til eksempelvis leiebil, hotellovernatting og lignende innenfor normale rammer, og garantien kan overf?res til ny kj?per ved privat salg av bilen, forteller Torbj?rn Lind.

– Hva med brukte biler?
– Car Protect Bilgaranti tilbys selvsagt ogs? for brukte biler, med 6, 12, 18 eller 24 m?neder varighet, avhengig av den enkelte bil. Garantidekningen er i prinsippet den samme som for utvidet garanti p? nye biler. Resultatet er redusert risiko for forhandler, og en betydelig ?kt trygghet for kunden.
Bil ? ogs? bruktbil ? er for de fleste en betydelig investering, og da er det godt ? ha en ekstra trygghet om noe skulle skje.
V?r bruktbilgaranti kan tegnes for biler som er opptil 8-10 ?r gamle, og med en kj?relengde p? maksimum 150.000-180.000 kilometer, forteller Lind.

Car Protect Bilgaranti tilbys ikke for biler som brukes som for eksempel taxi, ambulanse, budbiler og lignende. Det er ellers satt en grense for motorstyrke som g?r ved effekt p? 200 kW, og garantien leveres heller ikke for spesielt motorsterke toppmodeller av enkelte bilmerker.
For ? f? garantierstatning m? bilen ha gjennomg?tt vedlikehold som anbefalt av fabrikanten p? merkeverksted eller annet godkjent verksted.
Det er merkeforhandlere som er Car Protects st?rste kundegruppe.

Bildetekst:
Auto Ital AS i Oslo er en av Car Protects faste kunder. Her sl?r Torbj?rn Lind (t.v.) av en prat med partner Tom Nilsson.

Mer info:
Torbj?rn Lind, Tel: 21396390, Mobil: 47608407 ? [email protected]

www.carprotect.no
Vedlagte filer
PDF-dokument Word-dokument

Artykuly o tym samym temacie, podobne tematy