Biler

EU-topper skal kj?re Hyundai

Hyundais hydrogenversjon av ix35 er valgt som testkj?ret?y for medlemmer av EU-parlamentet og byr?krater som jobber med, eller som ?nsker ? bli n?rmere kjent med hydrogendrevne biler. Det er bl.a. forventet at hydrogen brenselscellebiler har et stort potensiale med ? senke CO2 utslipp. Pr?vekj?ringen vil foreg? til mars 2012 og blir organisert av FCH-JU (Fuel Cells and Hydrogen Joint Undertaking. Se link til hjemmeside)
Bilen som brukes, en hydrogenversjon av ix35, ble f?rste gang vist p? bilmessen i Geneve i 2010 og er planlagt ? komme p? markedet i 2015. Hyundai har jobbet med hydrogenbiler siden 2000 og har en egen utviklingsavdeling for hydrogen p? sitt Eco Technology Research Institutt i Korea. Hyundais m?l er ? ha mer enn 30 FCEV biler i drift i Europa i l?pet av 2012. Det er tildligere inng?tt avtaler i Skandinavia og Tyskland for lignende tester.
Hyundais hydrogenversjon av ix35 er basert p? den samme standardmodellen som er utviklet og selges i Europa.
Hyundai Motor Company i Korea er verdens femte st?rste bilprodusent med ca 78.000 ansatte. Hyundai er representert i 193 land med ca 6.000 forhandlere. I Norge har selskapet ca. 65 forhandlere og har solgt over 70.000 biler siden merket kom til landet i 1992.
Vedlagte filer
Word-dokument

Artykuly o tym samym temacie, podobne tematy


Tagi: #Finlands Gummifabrik Aktiebolag   #Nokian Hakkapeliitta   #Nokian Kelirengas   #Nokian Tyres