Biler

Campingferie: Sjekk dekkene p? b?de bil og campingvogn

Kj?ring med campingvogn stiller ekstra krav til dekkene p? b?de bil og vogn. Det er derfor viktig ? sjekke lufttrykket i dekkene p? b?de bil og campingvogn, anbefaler Nokian Tyres. Dekkene p? bilen skal ha en m?nsterdybde p? minst fire millimeter for ? redusere risikoen for vannplaning og skrens dersom campingvognen begynner ? pendle.

Kontroller har avsl?rt at mange campingvogndekk har alt for lavt lufttrykk. Dekk p? en campingvogn skal ha et lufttrykk p? ca. 320 kPa (3,2 bar) n?r de fleste personbildekk har et trykk p? 200-250 kPa (2,0 ? 2,5 bar). For lite luft i dekkene gj?r at campingvognen ruller ustabilt, og lettere kan komme i en ukontrollert pendelbevegelse. Dersom ogs? trekkbilens dekk har for lavt lufttrykk forverres situasjonen ytterligere, og hele ekvipasjen kan begynne ? skrense.

Det er ogs? viktig at de beste dekkene p? trekkbilen sitter p? bakakselen, uansett om bilen har for- eller bakhjulsdrift eller firehjulstrekk.

Ogs? dekkene p? en bobil skal ha noe h?yere lufttrykk n?r bilen er fullt lastet. Informasjon finnes i bilens instruksjonsbok. Lufttrykket skal kontrolleres n?r dekkene er kalde.

Mer informasjon:
Produktsjef Jan-Erik Sofiedal, tlf. 6484 7700 ? [email protected]
www.nokiantyres.no

NokianTyres
Nokian Tyres er eneste dekkprodusent i verden som konsentrerer seg om produkter og tjenester for sikker bilkj?ring under nordiske forhold. Innovative dekk for person- og lastebiler, samt traktorer og tunge arbeidsmaskiner markedsf?res hovedsakelig i omr?der med sn? og skoger, og med krevende kj?reforhold p? grunn av ulike ?rstider. Nokian Tyres utvikler produkter der m?let er holdbar sikkerhet gjennom hele dekkets levetid. Nokian Tyres eier dekkjeden Vianor, som omfatter over 770 avdelinger i 20 land. Nokian Tyres omsetning i 2010 ble 1.058 millioner euro, og antall ansatte er ca. 3.500. Nokian Tyres-aksjen noteres p? NASDAQ OMX i Helsingfors. Mer informasjon p? www.nokiantyres.com

Nokian Tyres er eneste dekkprodusent i verden som konsentrerer seg om produkter og tjenester for sikker bilkj?ring under nordiske forhold. Innovative dekk for person- og lastebiler, samt traktorer og tunge arbeidsmaskiner markedsf?res hovedsakelig i omr?der med sn? og skoger, og med krevende kj?reforhold p? grunn av ulike ?rstider. Nokian Tyres utvikler produkter der m?let er holdbar sikkerhet gjennom hele dekkets levetid. Nokian Tyres eier dekkjeden Vianor, som omfatter over 770 avdelinger i 20 land. Nokian Tyres omsetning i 2010 ble 1.058 millioner euro, og antall ansatte er ca. 3.500.
Vedlagte filer
PDF-dokument Word-dokument

Similar Posts