Biler

Testsuksesser for Nokian Tyres sommerdekkfamilie

Testsuksesser for Nokian Tyres sommerdekkfamilie
26-04-2011 14:46 Nokian Tyres Nokian Tyres sommerdekk har i l?pet av v?ren hentet en rekke topplasseringer i dekktester i motormagasiner og aviser rundt om i Europa. Nokian V vant testen i Auto Motor og Sport (4/2011), og fikk spesielt h?y karakter for sine meget sikre kj?reegenskaper p? b?de v?t og t?rr vei.

Nokian Tyres sommerdekk har i l?pet av v?ren hentet en rekke topplasseringer i dekktester i motormagasiner og aviser rundt om i Europa. Nokian V vant testen i Auto Motor og Sport (4/2011), og fikk spesielt h?y karakter for sine meget sikre kj?reegenskaper p? b?de v?t og t?rr vei.

Nokian V ? som spesielt er utviklet for det mellomeuropeiske markedet ? vant sommerdekktesten i Auto Motor og Sport med solid margin til nummer 2.

Nokian-dekkene har testens laveste rullemotstand. ?Likevel viser Nokian-dekkene seg fra sin beste side ogs? i testen p? v?t veibane. Stikk i strid med alle de herskende teoriene bremser de bedre enn alle sine konkurrenter. Nokian-dekket gir en problemfri handling, og innkasserer et godt resultati vannplaningstesten.

Sv?rt gode kj?reegenskaper og bremseegenskaper p? v?t og t?rr vei, lite st?y, sv?rt lav rullemotstand,? skriver Auto Motor og Sport blant annet.

Bilbladet testet i alt 11 sommerdekk i dimensjonen 225/45 R 17. Nokian V fikk totalt 175 poeng, mens dekket som ble nr. 2 fikk 160 poeng.

I Motor og Dagbladets sommerdekktest (april 2011) ble Nokian Hakka V nr. 2. Dekket fikk topp score, 10 poeng, for unnaman?ver og kj?ref?lelse. Sluttsummen ble 8,8 poeng.

?Nokian gj?r det godt i testen. Veigrepet er blant de aller beste, og dekket gir en god kombinasjon av presis styrerespons og kj?reegenskaper som er enkle ? h?ndtere. Det vil si at de hjelper f?reren til ? h?ndtere kritiske situasjoner og gir deg ingen br? overraskelser. Dekket er ogs? stilleg?ende og blir dermed et av de beste valgene blant ?rets sommerdekk,? heter det i Motor som testet i alt 15 dekk i dimensjonen 205/55 R 16 H.

I den samme testen oppn?dde Nokian Hakka Green sluttresultatet 8,0 poeng.

A to już wiesz?  Ny generasjon Hakkapeliitta dekk: Overlegent grep og komfort for alle vinterforhold

Nokian Tyres nyeste sommerdekk, Nokian Hakka Green, vant for ?vrig dekktesten i det finske bilbladet Tuulilasi (4/2011), og fikk spesielt ros for sine gode kj?reegenskaper p? b?de v?t og t?rr asfalt.

?Nokian Hakka Green har n?ytrale og balanserte kj?reegenskaper i alle situasjoner p? regnv?te veier. Kj?reegenskapene er like gode b?de p? t?rr og v?t asfalt,? skriver bladet, som testet ?tte sommerdekk i dimensjonen 205/55 R 16.

I det andre finske motormagasinet Tekniikan Maailma (Teknikens Värld) (6/2011) ble Nokian Hakka V nr. 2, og if?lge bladet passer dekket meget godt for nordiske sommerforhold. Bladet testet i alt 15 sommerdekk i dimensjonen 205/55 R16.

Ogs? i andre europeiske land og i Russland har Nokian Tyres sommerdekk oppn?dd topplasseringer. Nokian V fikk toppkarakteren ?Gut? i testen som ble gjort av tyske ADAC og Stiftung Warentest,og vant testen i tyske Auto Motor og Sport.

I tyske Auto Zeitung fikk h?yhastighetsdekket Z G2 karakteren ?Anbefales sterkt?.

Nokian Hakka H vant testen i Russlands st?rste motormagasin Za Rulem, mens Nokian Hakka V her ble nr. 2. I ukrainske AutoCentre var Nokian Hakka Green vinneren, og i nabolandet Hviterussland vant Nokian Hakka V testen i bilbladet AutoBild.

Sommerdekk med trygghetspakke

I mer enn 75 ?r har Nokian Tyres utviklet, testet og patentert dekkl?sninger som ?ker trafikksikkerheten. Nokian Tyres er eneste dekkprodusent i verden som spesielt utvikler sommerdekk for krevende nordiske forhold.

Nokian Hakka Sommerdekk er utviklet for nordiske forhold og gir sikre kj?reegenskaper under alle mulige v?r- og veiforhold. N?r kunden registrerer seg som medlem i Hakka Club og kj?per nye Hakka sommerdekk, f?lger det med p? kj?pet en unik Hakka-garanti og Hakka veihjelp.

Nokian Tyres gir alle Nokian Hakka sommerdekk en utvidet Hakka-garanti. Dersom et dekk som er riktig montert og normalt brukt ved et uhell blir ?delagt, f?r forbrukeren et tilsvarende nytt dekk kostnadsfritt. Hakka-garantien gjelder til m?nsterdybden er nede p? 4 millimeter, eller til dekket er ett ?r gammelt. Dekkene har dessuten et tilfredshetsl?fte, som inneb?rer at kunden har rett til ? bytte dekkene mot nye senest 14 dager etter kj?pet, dersom han eller hun ikke er forn?yd med sine nye Nokian Hakka dekk.

A to już wiesz?  Sommerdekk med h?y kvalitet gir god beskyttelse mot vannplaning

For ? ?ke tryggheten ytterligere, lanserer Nokian Tyres i ?r Hakka Veihjelp, som g?r ut p? at kunden f?r hjelp p? stedet dersom dekk g?r i stykker underveis. En telefon er alt som trengs for ? f? bes?k av en servicebil. Dersom skaden ikke kan repareres p? stedet, taues bilen til n?rmeste dekkverksted som selger Nokian Tyres produkter. Hakka Veihjelp er tilgjengelig d?gnet rundt i Norge, Sverige og Finland.

Noen sommerdekktester v?ren 2011:

Auto Motor og Sport (4/2011)

Dimensjon: 225/45 R17

1. Nokian V

2. Bridgestone Potenza S 001

3. Continental Sport Contact 3

Motor, Dagbladet (april 2011)

Dimensjon: 205/55 R16

1. Continental Premium Contact 2

2. Nokian Hakka V

3. Vredestein Sporttrac 3

Aftenposten, Forbrukerr?det (april 2011)

Dimensjon: 195/65 R15

1. Vredestein Sportrac 3V

2. Nokian Hakka V

3. Maloya Lugano

Aftenposten, Forbrukerr?det (april 2011)

Dimensjon: 175/65 R14

1. Continental ContiPremiumContact 2

1. Vredestein Sportrac 3V

2. Nokian Hakka V

2. Uniroyal Rain Expert

Tuulilasi (4/2011), Finland

Dimensjon: 205/55 R16

1. Nokian Hakka Green

2. Continental ContiPremium Contact 2

3. Bridgestone Turanza ER300 Ecopia

Tekniikan Maailma (6/2011), Finland

Dimensjon: 205/55 R16

1. Continental ContiPremium Contact 2

2. Nokian Hakka V

3. Vredestein Sportrac 3

ADAC och Stiftung Warentest (3/2011), Tyskland

Dimensjon: 195/65 R15

1. Vredestein Sportrac 3

2. Bridgestone Ecopia EP

3. Nokian V

Auto, Motor & Sport (7/2011), Tyskland

Dimensjon: 225/45 R17

1. Nokian V

2. Continental Sport Contact 3

3. Bridgestone Potenza S 001

Za Rulem (mars 2011), Ryssland

Dimensjon: 185/60 R14

1.Nokian Hakka H

2. Michelin Energy Saver

3. Continental ContiPremiun Contact 2

Za Rulem (april 2011), Ryssland

Dimensjon: 205/55 R16

1. Pirelli P7 Cinturato

2. Nokian Hakka V

3. Toyo Proxes T1 Sport

A to już wiesz?  Lufta er fri for alle!

AutoCentre (mars 2011), Ukraina

Dimensjon: 185/60 R14

1. Nokian Hakka Green

2. Continental ContiEco Contact 3

3. Michelin Energy Saver och Pirelli P4 Cinturato

AutoBild (mars 2011), Vitryssland

Dimensjon: 205/55 R16

1. Nokian Hakka V

2. Michelin Energy Saver

3. Barum Bravuris 2

BILDER: www.nokiantyres.com/HakkaGreen

Mer informasjon: www.nokiantyres.no

Matti Morri, sjef for teknisk kundeservice, tlf. +358 10 401 7621, matti.morri(at)nokiantyres.com

Nokian Tyres

Artykuly o tym samym temacie, podobne tematy