Biler

Dekk-enquete: Lavt drivstofforbruk viktig for menn ? kvinner vil ha milj?vennlige dekk

Menn og kvinner prioriterer ulike egenskaper i bildekk, viser en unders?kelse som Nokian Tyres har gjort. Menn ser p? dekkenes tekniske egenskaper og hvor sikre de er, mens kvinner vil at dekkene skal produseres milj?vennlig og at de er sikre.
Yngre bileiere vil f?rst og fremst ha billige dekk, noe som er en alarmerende trend.
Fortsatt er det oftest mannen i familien som til syvende og sist bestemmer hvilke dekk som skal kj?pes. Kvinnene svarer at de sier hva de mener om dekk, og nesten halvparten av dem er med n?r nye dekk skal kj?pes.
– Nesten 90 prosent av mennene som svarte p? unders?kelsen oppga at de til slutt bestemmer hvilke dekk som blir kj?pt. Halvparten av kvinnene svarte at de ikke har noen meninger om dekkj?pet. Menn og kvinner verdsetter ulike egenskaper ved et dekk. Unders?kelsen viser at sikkerhet, slitestyrke og lav pris er de viktigste tingene dekkj?pere ettersp?r, forteller M;atti Morri, sjef for teknisk kundeservice i Nokian Tyres.
Forskjellige prioriteringer
Menn har sterkere prioritet p? dekkets tekniske egenskaper som eksempelvis lite dekkst?y, god komfort og lav rullemotstand. Dessuten svarte mange at de foretrekker dekk av et kjent merke.
60 prosent av kvinnene som svarte p? unders?kelsen prioriterte sikre kj?reegenskaper, og flere kvinner enn menn oppga at dekkets milj?vennlighet var viktig. Med dette menes milj?vennlighet gjennom hele dekkets produksjonsprosess ? ikke bare lav rullemotstand.
– Ogs? menn mener at milj?vennlighet er viktig, men for dem er det f?rst og fremst lav rullemotstand – som reduserer forbruk og CO2-utslipp – som er viktig.
Matti Morri er bekymret over at unge bileiere vil ha billige dekk.
– Annenhver bileier i alderen 18-34 ?r kj?per f?rst og fremst billige dekk, mens bare 32 prosent av bileierne i aldersgruppen 55-74 ?r har pris som viktigste kj?psargument. Det er bekymringsfullt at unge bileiere mener at sikkerhet ikke er like viktig som en lav pris, spesielt siden dette ikke er erfarne bilf?rere ? og som ofte har sine sm? barn med seg i bilen, sier Matti Morri.
Dekkindustrien tar hensyn til ulike prioriteringer
Selv om forskjellene mellom dekk har blitt mindre de senere ?rene, s? blir forbrukerne anbefalt ? kj?pe dekk som har de egenskaper som vurderes som viktige.
– Ulike oppfatninger om dekkets egenskaper blir tatt hensyn til ogs? i dag under utviklingen av nye dekk. Eksempelvis blir det produsert milj?vennlige dekk, som stadig flere bileiere vil ha, sier Matti Morri.

Bilder:
www.nokiantyres.com/HakkaGreen
www.nokiantyres.com/HakkaSUV
www.nokiantyres.com/HakkaH_and_V
www.nokiantyres.com/HakkaZ

Se ogs? video:
http://www.nokiantyres.no/sikre-og-konomiske-sommerdekk-av-hy-kval

Mer informasjon:
Matti Morri, sjef for teknisk kundeservice i Nokian Tyres ? tlf. +358 10 401 7621, matti.morri(at)nokiantyres.com

Jan-Erik Sofiedal, produktsjef, tlf: 6484 7700 ?
jan-erik.sofiedal(at)nokiantyres.com

www.nokiantyres.no
Som enda däcktillverkaren i världen koncentrerar sig Nokian Tyres p? produkter och tjänster för säker bilkörning i nordiska förh?llanden. Innovativa däck för person- och lastbilar samt tunga arbetsfordon marknadsförs huvudsakligen i omr?den där det finns snö och skogar samt krävande körförh?llanden p? grund av olika ?rstider. Nokian Tyres utvecklar produkter där m?let är den h?llbara säkerheten och miljövänlighet under däckets hela livscykel. Nokian Tyres äger däckkedjan Vianor med över 770 anläggningar i 20 länder. Nokian Tyres omsättning uppgick till cirka 1 058 miljoner euro ?r 2010 och antalet anställda är cirka 3 500. Nokian Tyres aktie noteras p? NASDAQ OMX i Helsingfors. Mer information finns p? www.nokiantyres.com

Artykuly o tym samym temacie, podobne tematy