Turisme

Nokian Tyres vokser i Vest

Nokian Tyres Group vokser sterkt i Europa og Nord-Amerika, selv om krisen i Ukraina fortsatt p?virker det ?konomiske resultatet.
?Vi har kjempet for ? kompensere for negativ effekt fra krisen i Ukraina. Derfor har vi klart ? levere solide resultater, og er p? niv? med fjor?rets salgsvolum i samme periode. L?nnsomheten v?r har ?kt i perioden, hvis man ser bort fra Russland og SUS, sier Ari Lehtoranta, president og administrerende direkt?r i Nokian Tyres.
Inntektene falt med 9 prosent til 1009,2 millioner euro i de tre f?rste kvartalene i 2014. Valutakurser i Russland og SUS kuttet netto-inntektene med 60 millioner euro, og p?virket overskuddet som endte p? 231,2 millioner euro mot 292,2 millioner euro i fjor. Likevel ga overskuddet en solid driftsmargin (EBIT-margin) p? 23 prosent.
Er godt posisjonert
Uroen i Ukraina svekket valutaen i Russland og SUS merkbart mot euroen, med tilsvarende nedsatt kj?peevne hos befolkningen. Forbrukerne kj?pte f?rre og billigere produkter, og presset dermed prisene til Nokian Tyres. Likevel har selskapet levert solide resultater, og forventer h?y kontantstr?m for hele 2014.
? Nokian Tyres er godt posisjonert for fremtidig vekst, har et sterkt balanseregnskap og en effektiv organisasjon. Vi forventer fortsatte gode resultater i europeiske dekktester og fortsetter ? satse i v?re n?kkelmarkeder ? i gode og onde tider. Nokian Tyres er et l?nnsomt vekstselskap til tross for ?konomisk uro, sier Lehtoranta.
Den fullstendige del?rsrapporten fra Nokian Tyres kan lastes ned her: http://www.nokiantyres.com/releases
Tabell
(Tall i mill. euro)
3Q 20143Q 20131Q ? 3Q 20141Q ? 3Q 2013
Inntekter327,7357,01009,21109,1
Driftsresultat72,195,7231,2292,2
Resultat53,4 70,9158,3220,1

Nokian Tyres er eneste dekkprodusent i verden som konsentrerer seg om produkter og tjenester for sikker bilkj?ring under nordiske forhold. Innovative dekk for person- og lastebiler, samt traktorer og tunge arbeidsmaskiner markedsf?res hovedsakelig i omr?der med sn? og skoger, og med krevende kj?reforhold p? grunn av ulike ?rstider. Nokian Tyres utvikler produkter der m?let er holdbar sikkerhet gjennom hele dekkets levetid. Nokian Tyres eier dekkjeden Vianor, som omfatter over 1.050 avdelinger i 26 land. Nokian Tyres omsetning i 2013 ble 1.521 millioner euro, hvorav 11% i Norge. Antall ansatte er ca. 4.000. I Norge har Nokian Tyres 395 ansatte ved hovedkontoret i Lillestr?m, lagre i Lillestr?m, p? Heimdal og i Troms?, og ved i alt 79 Vianor-avdelinger. Nokian Dekk AS er Norges st?rste dekkimport?r.

0000

Artykuly o tym samym temacie, podobne tematy


Tagi: #Audun Hjelseth   #Oil Gas-sortimentet