Reiser

Goodyear omdanner avfall fra rish?sten til drivstoffeffektive slitebaner p? dekk

Stockholm, 6. oktober 2014 ? Risskall var tidligere avfall som ble lagt p? fyllingen, men n? bruker Goodyear Tire & Rubber Company dette til ? lage drivstoffeffektive dekk. Goodyear kunngjorde i dag at de vil utnytte asken som er igjen etter at risskallene fra innh?stingen er brent for ? produsere elektrisitet, som en milj?vennlig kilde til silika til bruk i dekkproduksjonen.
Selskapet har testet silika fra risskallaske gjennom de to siste ?rene p? sitt innovasjonssenter her, og har funnet at dens innvirkning p? dekkegenskapene er de samme som silika fra mer tradisjonelle kilder. Goodyear forhandler med potensielle leverand?rer om kj?p av silika produsert av
risskallaske til bruk i dekkene sine.
?Bruken av risskallaske vil gi Goodyear en alternativ kilde til silika samtidig som vi bidrar til ? redusere mengden av risskallavfall p? fyllingene?, sier Joseph Zekoski, fungerende teknisk direkt?r. ?Dette
illustrerer Goodyears engasjement for fornyelse og milj?.?
Hvert ?r h?stes mer enn 700 millioner tonn ris i verden, i henhold til FN-organisasjonen FAO (Food and Agricultural Organization), og h?ndteringen av risskallene er en milj?messig utfordring. Det f?rer til at skallene ofte brennes for ? generere elektrisitet og redusere mengden avfall som sendes til fyllingene.
Silika blandes med gummi i slitebanene p? dekk for ? gj?re
gummien sterkere og bidra til ? redusere rullemotstanden for bedre
drivstoff?konomi. Den kan ogs? ha positiv innvirkning p? dekkenes veigrep p?
v?tt underlag.
?Goodyears arbeid innen innovasjon er fokusert p? ? gj?re dekkene mer milj?vennlige ? b?de med materialer, kj?reegenskaper og produksjonsprosess?, sier Zekoski. ?Vi fortsetter for eksempel ? utforske hvordan vi kan gj?re dekkene mer drivstoffeffektive. Vi ?nsker ? hjelpe kundene v?re med dekk som fungerer optimalt over tid, med nyvinninger som for eksempel AMT (Air Maintenance Technology). Og vi ser etter fornybare ressurser, inkludert soyaolje, for ? erstatte petroleumsbaserte materialer i dekk.?
Du finner mer informasjon om Goodyears fokus p? milj?et p?
selskapets nettsider for samfunnsansvar p? http://www.goodyear.com/responsibility.

Goodyear er én av verdens ledende dekkprodusenter. De har cirka 69 000 ansatte og produserer sine produkter p? 50 anlegg i 22 land over hele verden. De to fornyelsessentrene i Akron i Ohio, USA og Colmar-Berg i Luxembourg arbeider for ? utvikle avanserte produkter og tjenester som setter
standarden for bransjen b?de innen teknologi og kj?reegenskaper. Mer informasjon om Goodyear er tilgjengelig p? www.goodyear.com.

Artykuly o tym samym temacie, podobne tematy