Biler

FRA L?PSDEKK TIL GATEDEKK: IDM-VINNEREN I 2010 – KTM – VELGER

Etter ? ha vunnet den prestisjefylte fabrikktittelen i Tysklands IDM Superbike i 2010 p? Dunlop-dekk, kunngjorde den ?sterrikske mtorsykkelprodusenten KTM at de velger Dunlop SportSmart dekk til gateversjonen av sin seiersrike RC8R.
SportSmart sportsdekk for b?de bane og vei var et naturlig valg for KTM n?r de n? bringer denne spissteknologien fra Dunlop ut p? landeveien. En teknologi som allerede har v?rt brukt med stor suksess p? banen, ikke bare av IDM-f?rere, men ogs? i Moto2. Dunlop er eneleverand?r av racingdekk til begge mesterskapene.
Den tyske IDM-serien har et bredt spekter av gatebaserte superbikes som konkurrerer mot hverandre, fra de grove tosylindrede V-motorene med h?yt dreiemoment i KTM og Ducati, til de mykere flersylindrede motorene med h?y effekt fra Honda, Yamaha, Suzuki, Kawasaki og BMW.
De forskjellige motortypene stiller forskjellige krav til dekkene. Dunlop-dekkenes evne til ? h?ndtere disse vidt forskjellige kravene har blitt tydelig demonstrert gjennom de meget sm? marginene som har v?rt karakteristiske for l?pene i IDM-sesongen 2010. Under kvalifiseringen for Hockenheim l? de ti raskeste syklene innenfor 0,3 sekunder i forhold til hverandre.
KTM RC8R som vant fabrikktittelen i IDM, stiller store krav til dekkene. Selv med standard trimming yter sykkelens 1195 cc V-twin-motor 129 kW ved 10 250 o/min og har et brutalt moment p? 123 Nm ved 8000 o/min. SportSmart lever opp til alle krav gjennom intelligent bruk av tre banebrytende teknologier som Dunlop har utviklet p? banen ? Multi-Tread compound design, Jointless Belt (JLB)-konstruksjon og NTEC trykkjusteringssystem som lar f?reren optimalisere dekket ved ? justere dekktrykket.
P? t?rr bane vil reduksjon av trykket i et NTECutstyrt dekk som SportSmart gi forutsigbare og stabile kj?reegenskaper ved yttergrensene. ?kning til produsentens anbefalte trykk vil gi klasseledende niv?er av veigrep og ytelse for landeveiskj?ring. For hypersport-og supersport-f?rer som ?nsker ?litt ekstra? under konkurransekj?ring uten ? g? p? akkord med sikkerheten (eller m?tte bruke to sett med dekk), er ?kningen av det mekaniske veigrepet gjennom NTEC nesten alltid den mest kostnadseffektive l?sningen.
SportSmarts spissteknologi med Multi-Tread (MT) er utviklet gjennom mange suksessrike ?r med racing p? h?yeste niv?. Dekket har en robust, mer kaldtkj?rende blanding i det sentrale grepsomr?det for ? oppn? retningsstabilitet p? rette strekninger, godt grep, gode bremseegenskaper og lengre levetid for m?nsteret under kj?ring rett frem. Det benyttes forskjellige blandinger p? hver side av dette sentrale m?nsteret, og disse er utviklet for ? optimalisere grepet ved maksimal nedleggsvinkel.
Resultatet av denne kreative Dunlop-teknologien er grep med l?pskvalitet p? t?rt underlag, total tillit p? v?tt underlag og en slitasjekarakteristikk som aldri undergraver den sportslige tilfredsstillelsen. Uavhengig DEKRA-testing* har vist at f?rere kan forvente vesentlig bedre kj?relengde fra SportSmart enn fra andre hypersport-dekk. Det er en perfekt match for gatesykkelen KTM RC8R som har gnistrende ytelser og forbilledlige kj?reegenskaper i en banekj?ringsvennlig pakke som trives like godt under landeveiskj?ring i Alpene.
Hos Dunlop vil det vi har l?rt p? den ultimate testarenaen – racingbanen – alltid bli formidlet videre til gate og landevei. Derfor vil valget av Dunlop som eksklusiv dekkleverand?r til IDM-serien i 2011 bli ?nsket velkommen, ikke bare av IDM-deltakerne, men ogs? av bevisste motorsykkelf?rere p? veien som vil kreve SportSmart til sine gatesykler.
Dunlops europeiske markedsdirekt?r, Sharon Antonaros, sier: ?Metodikken i v?rt selskap g?r ut p? ? utvikle toppspesifiserte dekk p? racingbanen, og s? gj?re teknologien tilgjengelig for v?re kunder utenfor banen. Dette spennende nye partnerskapet med KTM og RC8R-sykkelen er absolutt p? linje med v?r filosofi: Vi vinner p? banen, og v?re kunder vinner p? veien.?
IDM-fakta:
IDM (Internationale Deutsche Motorradmeisterschaft) eller International German Motorcycle Championship er en superbike-l?psserie som arrangeres i Tyskland. Den er ?pen for firesylindrede motorsykler opp til 1000 cc og tosylindrede opp til 1200 cc. For ? holde kostnadene p? et realistisk niv? er det ikke tillatt med kostbar tuning av motor eller chassis, og alle sykler m? tilfredsstille minimumskrav til vekt.
KTM vant fabrikkstittelen i IDM Superbike 2010 foran 30 000 tilskuere p? Hockenheim i sesongens finale, og fabrikkf?rerne Stefan Nebel og Martin Bauer omsatte sin doble pole position til seier for Nebel i f?rste l?p og f?rsteog andreplass til Bauer og Nebel i andre l?p. KTM vant fabrikktittelen ett poeng foran BMW med Honda p? tredje. Det var forventet at Formula 1?-f?rer Michael Schumacher skulle delta i IDM-mesterskapet i 2009, men en krasj f?r sesongstart satte ham utenfor konkurransen og forsinket hans comeback i F1 til senere ut p? ?ret.
* DEKRA
I januar og februar 2010 utf?rte det internasjonale, uavhengige testlaboratoriet DEKRA en test som var utformet for ? komprimere virkningen av mange ukers hard europeisk sportskj?ring ned til et vesentlig kortere tidsrom. Fire identiske 2009-modeller av Suzuki GSX-R 1000 ble brukt ved en miks av 15 % motorvei og 85 % landevei og bygater, hvorav 45 % var krevende fjellveier. Suzuki-syklenes 120/70ZR17 fordekk og 190/50 ZR17 bakdekk ble pumpet opp til fabrikkens anbefalte trykk p? 2,5/2,9 bar. Alle fire sykler, og dekkene, ble rotert i et m?nster som skulle sikre like forhold og regularitet i testingen. DEKRA fant ut at en f?rer som gjennomgikk det krevende testregimet ville trenge kun 3,64 Dunlop SportSmart dekk for ? tilbakelegge 10 000 kilometer, hvilket var det laveste tallet blant alle fem dekk som ble testet. Til sammenligning m?tte en Bridgestone-f?rer ha dobbelt s? mange BT016-dekk ? 7,88 ? for ? tilbakelegge de samme 10 000 kilometerne under samme forhold.
Goodyear Dunlop Nordic er en forretningsenhet som representerer ?tte land i Norden og Baltikum, med hovedkontor i Stockholm. Goodyear Dunlop Nordic best?r av omtrent 140 ansatte, og en del av produkttestingen finner sted i de nordlige delene av Finland og Sverige. Goodyear- er én av verdens ledende dekkprodusenter. Goodyear har omtrent 70,000 ansatte og produserer sine produkter p? mer enn 60 anlegg i 25 land over hele verden. Dunlop- er en av verdens ledende produsenter av h?ykvalitets- og ultrah?ykvalitetsdekk med en imponerende suksesshistorie innen motorsport. Dunlops omfattende motorsportserfaring har f?rt til nyskapende teknologier for dekk som produseres for hverdagskj?ring. Og Fulda, Sava, Kelly och Debica.

Hvis du vil ha mer informasjon om Goodyear kan du g? til www.goodyear.com. Hvis du vil ha mer informasjon om Dunlop kan du g? til www.dunlop-tires.no eller www.dunlopmotorcycle.eu.
Vedlagte filer
PDF-dokument

Artykuly o tym samym temacie, podobne tematy