Biler

SUZUKI ENDURANCE RACING TEAM TAR VERDENSMESTERTITTELEN MED DUNLOP

I siste runde i FIM World Endurance Championship 2010, 8-timersl?pet i Doha den 14. november, ble det Dunlopskodde Suzuki Endurance Racing Team (SERT) flagget f?rst i m?l og sikret ikke bare seieren i dette l?pet, men ogs? verdensmestertittelen for 2010. Fem Dunlop-sykler fullf?rte blant topp 10, og med denne seieren er det den ?ttende gangen p? de ti siste ?rene at Dunlop tar verdsensmestertittelen.
SERT tok tittelen med fem poengs margin over sine n?rmeste rivaler, og triumferte p? slutten av en utfordrende sesong med blant annet null poeng p? Le Mans i Frankrike og null poeng p? grunn av manglende deltakelse i tredje runde p? Suzuka i Japan. I tillegg til seieren i Doha vant de 8-timersl?pet i Albacete i Spania og 24-timersl?pet Bol d?Or i Frankrike.
Dunlops suksess er av spesiell betydning fordi World Endurance Championship er den eneste verdensomspennde serien for roadracingsykler med ?pen konkurranse mellom dekkprodusentene. Til tross for de konkurrerende produsentenes iherdige og m?lrettede innsats, kan Dunlop smykke seg med ?tte av de siste ti verdensmestertitlene, og i alt 14 seire i de 28 ?rene serien har blitt arrangert, mer enn noen annen dekkprodusent.
?Dette er en fantastisk prestasjon for oss.? sa Dunlop Motorsport Manager Stephen Male. ?FIM World Endurance-serien representerer en av de t?ffeste utfordringene innen racing. V?re kunder p? banen krever dekk som fungerer dag og natt, i varme eller kulde, uansett om det er v?tt eller t?rt. L?pets lengde inneb?rer at dekkene ogs? m? ha lengre holdbarhet en tradisjonelle ?sprint? racingdekk, og til gjengjeld hjelper de oss med ? utvikle gatedekk i tr?d med v?r ?l?psdekk til gatedekk?-filosofi.?
?Det ? ta tittelen igjen og se ikke mindre enn fem Dunlop-skodde sykler i topp 10 er en rettferdig bel?nning for den innsatsen som er lagt inn av Dunlop Motorsport Team for ? holde seg foran konkurrentene og levere klasseledende racingdekk.? sier Sharon Antonaros, Dunlops europeiske markedsdirekt?r. ?Kommersielt sett leverer vi allerede det utbyttet vi har fra motorsporten til v?re kunder p? veien, med bruk av NTEC- og Multi-Tread (MT)-teknologiene som er produkter av racing, i v?re SportSmart- og GP Racer D211-serier med h?yprestasjonsdekk.?
Om Dunlop
Dunlop er en av verdens ledende produsenter av h?yprestasjonsdekk, med en imponerende rekke med suksesser i motorsport. Dunlops omfattende racingerfaring er bygget p? kontinuerlig utvikling av innovative teknologier for design og produksjon av dekk for biler og motorsykler p? veien. Mange av verdens ledende motorsykkelprodusenter monterer Dunlop-dekk som standard, blant annet Aprilia, Benelli, Harley Davidson, Honda, Husqvarna, Kawasaki, KTM, Piaggio, Suzuki, Triumph og Yamaha.
For mer informasjon om Dunlops motorsportsaktiviteter og serie med h?yprestasjonsdekk, g? til www.dunlopmotorcycle.eu
Goodyear Dunlop Nordic er en forretningsenhet som representerer ?tte land i Norden og Baltikum, med hovedkontor i Stockholm. Goodyear Dunlop Nordic best?r av omtrent 140 ansatte, og en del av produkttestingen finner sted i de nordlige delene av Finland og Sverige. Goodyear- er én av verdens ledende dekkprodusenter. Goodyear har omtrent 70,000 ansatte og produserer sine produkter p? mer enn 60 anlegg i 25 land over hele verden. Dunlop- er en av verdens ledende produsenter av h?ykvalitets- og ultrah?ykvalitetsdekk med en imponerende suksesshistorie innen motorsport. Dunlops omfattende motorsportserfaring har f?rt til nyskapende teknologier for dekk som produseres for hverdagskj?ring. Og Fulda, Sava, Kelly och Debica.

Hvis du vil ha mer informasjon om Goodyear kan du g? til www.goodyear.com. Hvis du vil ha mer informasjon om Dunlop kan du g? til www.dunlop-tires.no eller www.dunlopmotorcycle.eu.
Vedlagte filer
PDF-dokument

Artykuly o tym samym temacie, podobne tematy