Biler

Fuldas respons p? stigende ettersp?rsel etter vinterdekk er lastebildekkene Wintercontrol og Winterforce

Brussel, 25. juni 2010 – Fulda, en av Tysklands ledende produsenter av kvalitetsdekk, lanserer vinterdekkseriene Fulda Wintercontrol og Fulda Winterforce for transportsektoren. Disse helt nye dekkene er utviklet og utformet for styre- og drivaksel p? lastebiler og kan ogs? brukes p? busser. Begge dekkene gir utmerket veigrep og bremseegenskaper p? vinterf?re og v?tt underlag, samtidig som de er skademotstandige og gir lave kostnader per kilometer.
Fuldas store utvalg av lastebildekk har tidligere ikke omfattet vinterdekk. ?At Fulda n? lanserer en vinterdekkserie, skyldes den ?kende ettersp?rselen fra spedit?rene?, sier Boris Stevanovic, markedsf?ringssjef for lastebildekk his Goodyear Dunlop Tires Europe BV. ?Denne ettersp?rselen kommer i ?kende grad fra spedit?rer og operat?rer som opererer over landegrensene, samt de som holder til i tradisjonelle vinterdekkomr?der som Norden, Russland og Alpene. I fjor vinter ble mange lastebiler sittende fast i uventet sn?v?r slik at de ikke fikk levert varene sine. Vi ser ogs? at myndighetene i stadig st?rre grad krever egnede tiltak for ? sikre at lastebiler og busser holder seg i bevegelse og for ? forbedre sikkerheten p? glatte veier.?
Fulda Wintercontrol er et styreakseldekk som ogs? er ideelt for bruk p? alle posisjoner p? busser. Fulda Winterforce er et drivakseldekk som ogs? kan brukes p? busser under ekstreme vinterforhold. Begge dekkene er tilgjengelige i de to mest popul?re st?rrelsene 315/80R22.5 og 295/80R22.5. Dekkene egner seg ogs? for hel?rsbruk der det er n?dvendig, og kan m?nsterskj?res og regummieres.
Stammen og konstruksjonen for begge dekkene har en ny hulromsform som sikrer en jevn slitasjeprofil. Denne jevne slitasjeprofilen forbedres ytterligere med en optimal fordeling av m?nsterelementer som gir god h?ndtering, stabilitet og holdbarhet. Nye forsterkningsb?nd gir en mer solid stamme med god holdbarhet for regummiering.
Det utpr?vde slitebanematerialet gir ikke bare god kj?relengde, men ogs? sv?rt godt veigrep p? v?te veier, sn? og is, samtidig som det beskytter godt mot skader.
M?nsteret p? Wintercontrol har en 5-ribbet design som gir balansert trykkfordeling for jevn slitasje. De ujevne blokkene med tverrstag forbedrer veigrepet ytterligere og gir god stabilitet. Optimert sporform gir overlegent veigrep og uovertrufne bremseegenskaper p? v?tt underlag, samt god steinavvisning. For best mulig trekkraft p? sn? og v?tt underlag gir de halv?pne skuldrene med radialblader og hakk veigrep p? h?yt niv? og sklimotstand p? v?tt f?re. Det har ogs? selvrensende egenskaper som sikrer at m?nsteret ikke fylles opp med sn?. God kj?relengde, god stabilitet, godt veigrep og sklimotstand er andre fordeler med de ujevne blokkene.
Slitebanen p? Winterforce har h?y lamelltetthet som gir utmerket veigrep og bremseegenskaper p? alle underlag. De robuste m?nsterblokkene gir god veikontakt og stabilitet i sideretning, mens de multiavkoblede blokkene sikrer jevn slitasjeprofil. Overlegent veigrep p? vinterf?re og v?tt underlag er andre fordeler, og den optimerte sporbredden gir gode bremseegenskaper i tillegg til gode egenskaper og steinavvisning. Den halv?pne skulderen er n?kkelen til godt veigrep p? sn?, ogs? her med gode selvrensende egenskaper.
Om Fulda
Fulda er en av Tysklands ledende produsenter av kvalitetsdekk og vinterdekk for personbiler, terrengbiler, lastebiler og landbruksmaskiner. Fulda ble grunnlagt i 1900 og inng?r i Goodyear Dunlop-gruppen, som har 18 dekkfabrikker i Europa, Midt?sten og Afrika. I Europa har Fulda ca. 16 hundre ansatte og selger over ti millioner dekk.
Mer informasjon om Fulda er ? finne p? www.fulda.com.
Vedlagte filer
Word-dokument

Artykuly o tym samym temacie, podobne tematy